Last news in Fakti

21 Януари, 2015 09:55 1 447 0

Обявиха датите на фестивала в Жеравна

  • фестивал-
  • носия-
  • жеравна-
  • българе

Международният Фестивал на фолклорната носия ще се проведе на 21, 22 и 23 август

Международният Фестивал на фолклорната носия ще се проведе на 21, 22 и 23 август /петък, събота и неделя/ 2015 година, съобщиха организаторите от фондация "Българе".

Това ще бъде осмо издание на фестивала.

Условията и изискванията за групите, участващи в програмата и за посетителите засега са същите, както миналото лято.

В първите дни от новата година вече имаме няколко запитвания за записване за сватба по традиционен старинен ритуал, споделят организаторите.

От 2008 година фестивалът се провежда ежегодно в прочутия архитектурен резерват в края на август.

Всеки желаещ да присъства на фестивалната територия задължително трябва да е облечен във фолклорна носия /автентична, сценична или стилизирана/.

Мъжете може да са и с войводски или четнически облекла, както и в старинни военни униформи.

Допускат се и облекла от самото начало на ХХ век, също и свещенически одежди. Разрешени са и фолклорни носии, традиционни за други народи и държави. Носията е задължителна за абсолютно всички, дори и за най-високопоставените гости и охраната им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА