Last news in Fakti

4 Юни, 2015 15:18 1 438 0

На съд заради ария на корупцията във Филхармонията

  • софийска филхармония-
  • съди-
  • диригент

Илия Михайлов бе освободен от своя пост, след като направи шокиращи разкрития, засягащи и зам. министъра на културата Боил Банов

Софийската филхармония ще заведе дело срещу бившия диригент на хоровата капела – Илия Михайлов.

Преди няколко дни той заяви, че се източват субсидии за билетите и се правят отчисления към  трима души, сред които е и зам. министъра на културата Боил Банов.

"Моите обвинения са свързани с това, че във Софийска филхармония има създадена корупционна схема за източване на държавни субсидии от Министерство на културата. В същия момент залите са празни за повечето концерти, а работата е увеличена два пъти и половина, тоест от 7, коцертите са станали 17. В същото време заплатата на хората не е увеличена.", заяви Михайлов пред Факти.бг.

Впоследствие диригентът беше предсрочно отстранен от своя пост от сегашния директор на Софийската филхармония Виктор Стоянов. В специално изявление по случая, Стоянов отрича твърденията на Михайлов да са истинни и заявява, че ще го даде на съд, защото изявленията му рушат авторитета на Софийската филхармония.

„Във връзка с атаките срещу Софийска филхармония от страна на Илия Михайлов, бивш диригент на хоровата капела, разпространени през последните дни в медиите, в качеството ми на неин упраявляващ, бих искал да заявя следното:

За времето, в което изпълнявам длъжност директор /от декември 2014 г/, Софийска филхармония се управлява абсолютно законно, прозрачно и в интерес на институцията.
Твърденията за „схеми“ в управлението и разходването на финансите на организацията, са лъжа и нелепи.  Г-н Михайлов си позволява да прави твърдения, без да цитира никакви факти, което ги прави откровени клевети. 

Тъй като смятам, че злонамерените изявления на г-н Михайлов грубо рушат авторитета на Софийска филхармония и петнят имиджа на колегите музиканти, с този случай от тук нататък ще се занимае съдът", заяви Виктор Стоянов и.д. директор на Софийска филхармония“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА