Last news in Fakti

6 Юни, 2015 18:24 2 841 1

Стивън Спилбърг показа трейлър на "Мостът на шпионите"

  • стивън спилбърг-
  • мостът на шпионите-
  • том ханкс

В ролите зрителите ще видят Том Ханкс и Марк Райлънс


Известният холивудски актьор Стивън Спилбърг в петък показа трейлър на новия си филм "Мостът на шпионите", предаде АП.

Лентата трябва да се появи на екраните на 16 октомври.  Филмът  на Стивън Спилбърг проследява историята на американския пилот на шпионски самолет Франсис Гари Пауърс. Той става първият американски затворник, разменен на Моста на шпионите.
В ролите зрителите ще видят Том Ханкс и Марк Райлънс.

Самолетът на Гари Пауърс е свален на 1 май 1960 г. над територията на СССР. Това  води до криза в съветско-американските отношения. Пауърс се опитва да се спаси, скачайки с парашут, но е задържан в покрайнините на Свердловск.

На 19 август 1960 г. е осъден от Военната колегия на Върховния съд на СССР на 10 год. лишаване от свобода. Гари Пауърс обаче е разменен за задържания в САЩ съветски разузнавач Рудолф Абел на 11 февруари 1962 г.  в Берлин.
През Студената война мостът Глинекер над река Хафел е контролно-пропускателен пункт между Западен Берлин и Източна Германия. Той става известен като Мост на шпионите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕЧен ГЕНър

    0 0 Отговор
    "Известният холивудски актьор Стивън Спилбърг"... в кой филм е актьор, че аз го знам само като режисьор, сценарист и продуцент