Last news in Fakti

13 Юни, 2015 17:53 1 025 0

Впечатляващи атракции за „Деня на бащата“ в НВИМ

  • нвим-
  • деня на бащата-
  • атракции-
  • впечатляващи

Хиляди жители и гости на столицата изпълниха музея с много настроение, детски смях и емоции

За четвърта поредна година „Денят на бащата“ в Националния военноисторически музей (НВИМ) се превърна в истински празник за малки и големи, съобщиха от музея. 

Впечатляващите атракции привлякоха хиляди жители и гости на столицата, които изпълниха музея с много настроение, детски смях и емоции. Редовните посетители споделиха, че музеят всеки път ги изненадва с нови интересни атракции и затова с нетърпение и ентусиазъм идват тук.

С голям успех премина и първият „Ден на бащата“ във филиалите на НВИМ. С демонстрация на бойни приложни изкуства и техника от Втората световна война в Музея на авиацията в Крумово и уроци по корабоплаване и интерактивни игри във Военноморския музей във Варна бе сложен старта на една незабравима лятна ваканция.

По традиция на този ден експонатите „оживяха“ и гостите на НВИМ имаха възможността да усетят какво е чувството да си в кабината на хеликоптер Ми-8 и многоцелеви изтребител МиГ-21 бис, както и в отделенията за управление на самоходна минохвъргачка „Тунджа“ и танк Т-34-85.

През целия ден опашките пред едни от най-модерните и атрактивни машини – „Пясъчна котка“, военен джип „Хамър“, високопроходима линейка и много други образци на съвременната военна техника – не намаляваха. А децата имаха възможност да се почувстват като истински военни зад волана на атрактивните машини.

Впечатлени не по-малко от малчуганите, родителите с любопитство изпробваха комфорта на едни от най-модерните автомобили, мотоциклети и трактори. А освен да разгледат и огромен влекач, малчуганите си тръгнаха със своя магнитна снимка пред машината за спомен.

Светът на играчките привлече всички деца със завладяващи забавления – колички с дистанционно управление, видеоигри,  рисунки с отпечатъци, приказни герои, в които се превъплътиха самите деца, увлекателни семейни игри, които донесоха добро настроение и безброй детски усмивки.

За първи път със специално пространство за бебета привлякохме към семейството на НВИМ и най-малките ни посетители.

Любителите на спорта и силните усещания ентусиазирано изпробваха състезателните колички на надуваема писта, 8-метровата стена за катерене и не пропуснаха възможността да се присъединят към истински скаутски лагер в двора на музея. А изкушените от най-модерния начин за придвижване в градска среда изпробваха атрактивни модели велосипеди.

Всички тези емоции бяха запечатани от фотообектива, а снимките принтирани на място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА