Last news in Fakti

14 Юли, 2015 07:16 960 0

Ще инспектират Ларгото

  • инспектират-
  • ларгото-
  • реконструкция

Цялостната реконструкция се очаква да завърши в края на октомври

Министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще инспектират на 14 юли (вторник) от 13 часа хода на изпълнението на заключителния етап на проекта за изграждане на Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика".

Цялостната реконструкция на Ларгото, която предвижда да бъдат експонирани и консервирани разкритите археологически находки при строежа на метростанцията до ЦУМ, се очаква да завърши в края на м. октомври 2015 г. С реализацията на проекта на изграждането на Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика", който се финансира по ОП "Регионално развитие", в нашата столица ще имаме най-големия музей на открито.

Заключителният етап на проекта "Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" предвижда благоустрояването на зоната на площад "Независимост" и на зоната под бул. "Мария Луиза" с обща площ 8 000 кв. м.
 
Инспекцията на Ларгото ще започне от входа на обекта откъм градината до Централна минерална баня.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА