Last news in Fakti

8 Април, 2015 07:15 1 074 0

Заключителен етап на проекта Ларгото

  • ларгото-
  • проекта-
  • етап-
  • заключителен

Проектът е финансиран с близо 16 млн. лв. от ОП Регионално развитие на ЕС

На 8 април в 11:30 часа вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на културата Вежди Рашидов и кметът на София Йорданка Фандъкова ще дадат старт на заключителния етап на проекта „Античен културно-комуникационен комплекс Сердика” на столичното Ларго, съобщиха от Министерство на Културата.

Проектът е на Министерството на културата и е финансиран с близо 16 милиона лева от Оперативна програма „Регионално развитие” на Европейския съюз. Той беше спечелен по време на първия мандат на Вежди Рашидов. Тогава беше изпълнен и първият етап от проекта и бе разкрита археологията на площада пред Ларгото.

По времето на кабинета „Орешарски” проектът беше недопустимо забавен и Ларгото стана свърталище на клошари и бездомници, а след това археологическите находки бяха обвити в найлони.

Сега екипът на Вежди Рашидов дава старт на заключителния етап на  реализацията на проекта. На Ларгото ще бъде един от най - хубавите български музеи на открито.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА