Last news in Fakti

23 Юли, 2015 00:45 997 0

"Джурасик свят" е най-касовият филм на годината

  • джурасик свят-
  • годината-
  • филм

Лентата има постъпления от $ 1.513 млрд.

"Джурасик свят" е най-касовият филм на годината - 1
Снимка: БТА/AP

„Джурасик свят“ вече е най-печелившия филм за 2015 г., съобщи „Гардиън“.

Четвъртата част от поредицата за парка за динозаври постави редица рекорди, от както излезе по кината през месец май. Лентата на Колин Тревъроу вече има бокс офис от $ 1.513 млрд., изпреварвайки „Бързи и яростни 7“, който постигна постъпления от $ 1.512 млрд. Трети за годината е „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“ с постъпления от $ 1.39 млрд.

„Джурасик свят“ има всички шансове да измести „Отмъстителите“ като третия най-касов филм за всички времена. Лентата от 2012 г. събра приходи от $ 1.515 млрд.  Първите две места с огромна преднина се заемат от „Аватар“ с  $ 2.79 млрд. и Титаник с $ 2.19 млрд.

$ 611 млн. от приходите на „Джурасик свят“ идват от продажбите в САЩ и Канада. Огромни постъпления идват от прожекциите в Китай, където филмът е спечелил $ 228 млн. $ 88.6 млн. идват от прожекциите в кината във Великобритания и Ирландия.

Най-печелившото студио за 2015 г. се очертава Юниверсал. Със свръх успешни ленти като „Джурасик свят“,  „Бързи и яростни 7“, „50 нюанса сиво“ и „Миньоните“ студиото вече има постъпления от близо $ 5 млрд.  Интересното е ,че предварителните прогнози на специалистите не сочиха подобен успех на „Джурасик свят“, но филмът разби всички очаквания. Той постави рекорд за най-успешен дебютен уикенд, след като само в първите дни на прожектирането си отчете приходи от $ 512 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА