2 Август, 2015 17:15 1 519 1

Ивайло Колев спечели "Бургас и морето" 2015

  • бургас и морето-
  • ивайло колев-
  • спечели

Тридесет и третото издание на конкурса за българска песен "Бургас и морето" се превърна в триумф на композитора Светослав Лобошки. Негови произведения спечелиха първо, второ място и наградата на публиката, съобщава "Черно море".

Песента-победител изпя Ивайло Колев, който преживя изключително емоционално този момент. Оказа се, че това е първата спечелена награда в неговата кариера и тя му дава амбиция да се развива.Песента "Вече знам", изпълнена от Ивайло Колев е по текст на Живко Колев. Освен приза на журито, тя заслужи и наградата на публиката.Тандемът Светослав Лобошки - Живко Колев зае и второто място в крайното класиране с песента "Провинциална Мария", изпълнена от Васил Чергов. Трета награда спечели "Първата любов", изпълнена от Елена Кокорска, музика и аранжимент: Димитър Пенев, текст Александър Калчев.

Кметът Димитър Николов връчи един от призовете, а при откриването каза: "Фестивалът "Бургас и морето" е част от емоцията на нашия град. Той остана един от малкото, които поощряват българските творци да създадат прекрасни мелодии и текстове. Това го прави важен и необходим".

За доброто настроение на публика и изпълнители се погрижиха водещите - актьорът от "Комиците" Ненчо Илчев и актрисата от хитовия сериал "Домашен арест" Мая Бежанска. Жури на "Бургас и морето 2015" бяха четирима доказали се български музиканти: Митко Щерев, Стефан Димитров, Орлин Горанов и Дани Милев, които даваха оценки в реално време след всяка изпята песен.

В конкурсната програма се включиха още Васил Петров, Калин Вельов, Фанданго, Неделяна Христова - Нел, Кремена Димитрова, Александър Байчев. Кристина Димитрова отново подаде ръка на млад изпълнител и представи песен на "Бургас и морето" заедно с талантливия певец от Сандански Сабатин Гогов. Сред най-атрактивните изпълнители на сцената беше огненият дует на Айвън и Алфредо Торес.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 guest

    0 0 Отговор
    Отново ще го напиша - Регламентът е нарушен - На 08 януари песента е публикувана в youtube - https://www. youtube. com/watch?v=ezl92b1e4OA. В тази случай най-малкото по регламент е, че "Възнаграждението за текст не се изплаща, ако текстът е бил публикуван и не е писан специално за конкурса. " Каква е позицията на организаторите?