Last news in Fakti

9 Август, 2015 22:28 1 718 1

Питър Динклидж: Джуджетата сме хора от плът и кръв

  • питър динклидж-
  • джуджетата-
  • хора

Актьорът се радва, че Холивуд вече отваря вратите си за по-различни хора

„Аз обичам „Властелинът на пръстените“. Там обаче джуджетата са представени като отделна раса, а не като хора. Ние обаче сме истински хора от плът и кръв и се разхождаме по улиците.  Писателят на „Песен за огън и лед“ Джордж. Р. Р. Мартин е достатъчно умен, за да ни представи като това, което сме – хора от плът и кръв.“ Това заяви актьорът Питър Динклидж, който играе ролята на Тирион Ланистър в сериала „Игра на тронове“, цитиран от „Гардиън“.

С ролята на джуджето Тирион, Динклидж се превърна в истинска холивудска сензация и в момента много продуценти вмъкват в продукциите си образите на малки хора, само за да могат да имат високия 1.35 метра актьор в тях. Той вече е носител на награди „Еми“ и „Златен глобус“за най-добра поддържаща роля в сериал и промени цялостните представи на Холивуд за това как трябва да изглежда една филмова звезда. Динклидж споделя мнението си, за това какво прави „Игра на тронове“ толкова уникален сериал и как неговият пробив е помогнал на хората с неговия проблем.

„Смятам, че Тирион е толкова харесван от публиката, защото тя най-лесно се свързва с него. Той не е нито герой, нито злодей.  Той просто може да прояви чувство за хумор и в най-лошия възможен момент. Кой може да се свърже с Нед Старк? Едва ли обикновеният човек, който седи на масата за вечеря. Тирион пък си е купонджия и обича да седи точно на такива маси.

„Игра на тронове“ създаде различна представа, за това какво трябва да представлява един централен пресонаж като цяло. Холивуд най-сетне отвори своите врати за хора, които са по - реалистични, по-близки до нормалния човек. Вече не виждаме само бляскави и красиви звезди.

Аз обичам да играя в по-малки филми. Такива, в които няма много пари. Те са чудесни, защото хората ги правят без идеята за изкарване на големи печалби, а за доста по-различни и творчески причини. Това ме държи близо до ранния период на моята кариера.

Когато бях по-млад имах точна и ясна цел за това, което искам да правя. Знаех, че може би ще ми е трудно да направя кариера на актьор. Но пък нещата се получиха.“
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бера мантинели

    0 0 Отговор
    хей джудженце сладко не тъжи