Last news in Fakti

17 Септември, 2011 21:13 3 043 0

„Тилт” ще се бори за „Оскар”

  • тилт-
  • оскар-
  • кино

Филмът "Тилт" на режисьора Виктор Чучков-син е българското предложение в конкурса за наградата "Оскар" за чуждоезичен филм, съобщиха от Националния филмов център.

„Тилт” e дебютният филм на режисьора Виктор Чучков- син. Продуценти на лентата са "Чучков Brothers" и "ostlicht filmproduktion" (Германия). В лентата участват актьорите Явор Бахаров, Радина Кърджилова, Ованес Торосян, Ивайло Драгиев, Александър Сано, Филип Аврамов, и други. Историята разказва за четирима приятели, които в началото на 90-те години търсят как да спечелят пари, за да отворят собствен бар с име TILT. При случайна среща на Сташ(Явор Бахаров) и Беки(Радина Кърджилова) се стига до страстна любовна авантюра. Внезапно бандата е заловена в нелегално разпространение на порно филми. Бащата на Беки действащ полковник, лично се заема със случая и ги заплашва със затвор. Единствения начин да ги остави на мира е Сташ и Беки да спрат да се виждат. Групата решава да избяга в малък немски град. Като бедни емигранти те попадат в поредица смешни и абсурдни ситуации.


"Тилт" e любовна история, динамично разказана в стилистиката на приключенската драма. Името на филма идва от термин в играта флипер, който накратко означава блокаж. Главният герой - Сташ (Явор Бахаров), заедно с трима свои приятели мечтаят да отворят собствен бар с флипери, билярдни маси и яка музика. Случайната среща на Сташ с Беки (Радина Кърджилова) прераства в опасна авантюра, която поставя героите в истински TILT. Сценарият е развит с помощта на световнопризнатите консултанти Бернд Лихтенберг ("Goodbye Lenin!") и Бил Форсайт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА