Last news in Fakti

11 Октомври, 2011 20:33 2 852 0

"Тилт" обра овациите в Лондон

  • тилт-
  • фестивал-
  • награда

"Тилт" - българският филм, който ще се бори за номинация на Оскар-ите, обра овациите на филмовия фестивал "Рейнданс" в Лондон. Лентата на режисьора Виктор Чучков-син, чийто копроцудент е БНТ, взе наградата за най-добър дебют.

 
Награждаването се проведе в кино "Аполо" на "Пикадили съркъс", съобщава "Стандарт". „Рейнданс“ се провежда всяка година в Лондон от 1992 г. насам, а британският в. "Гардиън" го определя като "най-добрия фестивал за независимо кино от тази страна на Атлантика".  
 
В журито, определящо победителите тази година, бяха звездата от "Две димящи дула" Декстър Флечър, главният редактор на новините в Screen International – Уенди Мичъл, и актрисата Хелън Маккрой, известна с ролите си в поредицата "Хари Потър" и "Интервю с вампир". В надпревара с "Тилт" бяха продукции от Япония, Норвегия, Италия и САЩ.
 
"Имаше изключителни филми в цялата селекция, така че изборът на победителите тази година беше особено труден", каза Елиът Гроув, директор на фестивала. Филмите на "Рейнданс" тази година бяха над 200. В Лондон беше и премиерата на "Тилт" за Великобритания. На миналогодишни издания на фестивала сред премиерните заглавия са били отличеният с Оскар "Криминале" на Куентин Тарантино и номинираният за Оскар "Мементо" на режисьора Кристофър Нолан.
 
Това е втората награда за "Тилт" от престижен международен фестивал, като само в началото на месеца монтажът на Костадин Костадинов и Зорица Коцева беше отличен с награда "Джеймс Лионс" на щатския филмов фестивал в Уудсток.
 
 
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА