Last news in Fakti

19 Септември, 2011 09:06 2 117 0

Скорсезе с ЕМИ за престъпна империя

  • еми-
  • мартин скорсезе
Скорсезе с ЕМИ за престъпна империя - 1
ЕПА\ БГНЕС

Той е един от най-великите американски режисьори, които все още стоят зад камерата, а изминалата вечер за него бе триумфална, тъй като снощи Мартин Скорсезе спечели ЕМИ за продукцията си „Престъпна империя“, коментира БГНЕС.

Пилотният епизод на сериала, развиващ се през 30-те години на XX век, когато мафията управлява Атлантик сити, бе заснет и оформен от Скорсезе, който изяви желание да продължи да режисира. „Винаги съм мечтал да работя по проект, в който героите с времето могат да се развиват“, заяви създателят на „Добри момчета“ и „Разяреният бик“. „Така човек може да направи богати сюжет и герои и съответно да постигне много повече. Това му дава повече възможности и много, много по-голяма свобода“, настоя още той.

68-годишният Скорсезе в миналото бе номиниран за Оскар – най-високото отличие в индустрията, цели седем пъти, преди през 2006 най-после да го спечели за работата си по „От другата страна“.

Джим Парсънс от „Теория за Големия взрив“ на Си Би Ес получи ЕМИ за най-добър актьор в комедиен сериал. Мелиса Маккарти от „Майк и Моли“ също на Си Би Ес грабна приза за най-добра актриса в същата категория.

Наградата за режисьор на комедиен сериал получи Майкъл Спилър за „Съвременно семейство“ на Ей Би Си.

За най-добра актриса в драма беше отличена Джулиана Маргулис за ролята й в „Добрата съпруга“. ЕМИ за най-добър драматичен актьор получи Кайл Чандлър, който играе треньора Ерик Тейлър във футболния сериал „Светлините на стадиона“.

„Съвременно семейство“ за втора поредна година грабна ЕМИ за най-добър комедиен сериал на 63-ата церемония по връчване на телевизионните награди за прайм-тайм предавания, съобщи ДПА. Сериалът имаше 17 номинации за ЕМИ и получи четири от тях.

„Луди мъже“ - драма за рекламна агенция от началото на 60-те години, бе удостоен с ЕМИ за най-добър сериал в категорията „Драма". Британският сериал печели наградата ЕМИ, която е телевизионен еквивалент на „Оскар“, вече трети сезон, като тази година беше с 19 номинации.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА