16 Септември, 2024 07:02 1 805 6

"Шогун" постави рекорд по отличия за един сезон с 18 приза от наградите "Еми" ВИДЕО

  • шогун-
  • награди-
  • еми

Хироюки Санада и Ана Саваи станаха първите японци, спечелили в категориите за най-добър актьор и актриса в драматичните сериали

Сериалът "Шогун“ спечели голямата награда "Еми" за най-добър драматичен сериал и поставя рекорд за най-много награди „Еми“ за един сезон с 18 приза, предаде Асошиейтед прес, цитирана от NOVA.

С ролите си в "Шогун" Хироюки Санада и Ана Саваи спечелиха наградите "Еми" за най-добър актьор и актриса в драматичните сериали, с което станаха първите японски актьори, печелили в тези категории.

Ресторантьорската история "Мечката" спечели в три от четирите комедийни категории на наградите "Еми", но Джийн Смарт спечели третата си награда за ролята си на комедиантка в "Хитринки", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Джереми Алън Уайт и Ебон Мос-Бахрах спечелиха за втори пореден път награди "Еми" за най-добър комедиен актьор и поддържащ актьор. "Този сериал промени живота ми и ми вдъхна вяра, че промяната е възможна", заяви Уайт, докато приемаше наградата си на сцената на театъра Пийкок в центъра на Лос Анджелис.

И двамата получиха същите награди на предишните "Еми", които се проведоха през януари, след като стачка в Холивуд попречи на нормалното им провеждане. Лиза Колон-Заяс спечели изненадващо трета награда "Еми" за "Мечката", за най-добра поддържаща комедийна актриса. Публиката аплодира Джийн Смарт на крака, след като тя получи третата си награда "Еми" за ролята на седемдесетгодишната комедиантка Дебора Ванс в "Хитринки". "Оценявам това, защото просто не получавам достатъчно внимание", пошегува се тя на сцената.

Сериалът спечели и четвърта награда, която беше получена от създателя му Кристофър Сторър. Наградите при драматичните сериали започнаха с награда за най-добра поддържаща драматична актриса за австралийката Елизабет Дебики, за ролята ѝ в "Короната". Били Крудъп спечели "Еми" за най-добър поддържащ драматичен актьор за ролята си на интригант в "Сутрешното шоу".

Черната комедия "Baby Reindeer" спечели големи победи при лимитираните сериали - включително за най-добър актьор и най-добър сценарий за създателя и звездата на сериала Ричард Гад, за най-добра поддържаща актриса за Джесика Гънинг, както и най-добър лимитиран сериал.

След две награди "Оскар", Джоди Фостър спечели първата си награда "Еми" за най-добра актриса в лимитиран сериал, за ролята си в "Истински детектив: Тъмната страна". Носителите на награди "Еми" се избират от близо 22 000 изпълнители, режисьори, продуценти и други членове на Холивудската телевизионна академия, припомня "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    6 7 Отговор
    Гледах го до момента където на фона на средновековна Япония и една камара страшни самураи, прозвуча хеви-метал музика. За мен подобна комбинация е безвкусица и е все едно на Аватар да пуснат ръченица.

    Коментиран от #2

  • 2 1551

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Механик":

    Къде го гледа?Нещо не мога да го открия

    Коментиран от #5

  • 3 Любопитен

    2 2 Отговор
    По Netflix и HBO го няма. Къде го гледахте?
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 4 Отговор
    Филмът "Шогун" по романа е от ....
    1980 или 1982г ‼️
    Пак някой краде и плагиатства❗ Толкова ли няма други заглавия❗
  • 5 Ввв

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "1551":

    В замунда го имаше. И стария и новия сериал, ми харесват.
  • 6 карате кид оригинала

    0 0 Отговор
    Стрймвах го безплатно в watchseries. Пишете в гоогле и кликате на първия линк. Често променят топ левъл домейна(.се, .мх,...).

    Гледах го до момента когато Харико застана пред вратата...