Last news in Fakti

21 Септември, 2011 16:40 2 281 0

Книга търси причините за нравствената деградация у нас

  • софия-
  • нравствената деградация-
  • книга-
  • красимир каракачанов-
  • проф. никола алтънков

Новата книга от поредицата „Патриотични семинари” бе представена днес в софийската книжарница „Хеликон”. Книгата носи заглавието „Нравствената деградация” и засяга ценностните аспекти на демографската катастрофа. Изданието бе представено с участието на лидера на ВМРО и кандидат-президент Красимир Каракачанов.
Научният ръководител на проекта и съставител на книгата е професор Петър Иванов, а сред авторите личат имената на проф. Никола Алтънков от Калифорнийския университет в Санта Барбара и проф. Лазарова от БАН.
Появата на сборника бе предшествана от два научни семинара: „Демографската катастрофа” (2010 г.) и „Етническите деформации” (2011 г.), организирани с подкрепата на ВМРО.
Не е коректно дори да се говори за демографска криза, когато тя спокойно може да се нарече катастрофа. Нито едно правителство не се вслушва в тревожните статистики и в упреците за бездействие. България е сред най-бързо изчезващите нации в Европа, отбеляза при представянето Красимир Каракачанов. Той припомни, че в европейските държави е нормално трима работещи да издържат един неработещ, докато в България съотношението е 1,2 към 1.
Каракачанов отбеляза, че по-тревожният аспект не са цифрите, а моралната деградация. Още има време за промяна обаче, категоричен е лидерът на ВМРО.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА