Last news in Fakti

28 Септември, 2011 11:22 2 178 0

Две години по късно: Полански си взе наградата от фестивала в Цюрих

  • полански-
  • награда-
  • секс скандал-
  • фестивал-
  • цюрих
Две години по късно: Полански си взе наградата от фестивала в Цюрих - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Носителят на "Оскар" Роман Полански получи награда на кинофестивала в Цюрих, която не успя да вземе преди 2 години поради драматичния му арест за секс случай с десетилетна давност.

 
Филмовият режисьор пристигна на церемонията по награждаването в черен костюм и бяла риза, под аплаузите и виковете на свои фенове. Той отдели известно време, за да раздаде автографи преди да позира за стотици фотографи. 
 
Полански не направи изявления пред медиите при пристигането си, но след получаването на отличието режисьорът заяви на аудиторията, че това е "странна годишнина", имайки предвид ареста си през 2009. "Това не беше удар единствено срещу мен, но и срещу семейството ми и срещу самия фестивал", каза той, добавяйки че е по-добре късно, отколкото никога да получи наградата си за цялостно творчество на кинофестивала в Цюрих, присъдена му през 2009. 
 
Полански благодари на всички, които са го подкрепяли през онези трудни месеци. Сред тях той включи и персонала на затвора, в който се намираше за известно време и който по думите му, направил всичко възможно, за да направи престоя му там добър, доколкото това е възможно. Режисьорът бе арестуван по силата на международна заповед при пристигането му на летището в Цюрих на 27 септември 2009. 

 

Информация на БГНЕС/АФП 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА