9 Ноември, 2015 04:29 1 222 0

Джордж Р. Р. Мартин: Финалът на "Игра на тронове" ще носи надежда

  • игра на тронове-
  • финал-
  • надежда

Той признава, че планира позитивен край на историята

Джордж Р. Р. Мартин: Финалът на "Игра на тронове" ще носи надежда - 1
Снимка: БТА/AP

Американският писател Джордж. Р. Р. Мартин заяви, че планира да завърши поредицата си песен за „Огън и лед“ с обнадеждаващ финал, съобщи „Холивуд Рипортър“.

По поредицата от книги на Мартин се снима и хитовия сериал „Игра на тронове“, като изявлението на писателя загатва и за финала на продукцията.

„Мисля, че финалът трябва да е умерено обнадеждаващ. Така или иначе всички копнеем за хепи енд. Иска ми се нещата да завършат малко по-позитивно“, заяви Мартин.

За пример Мартин дава финала на „Властелинът на пръстените“. Там на финала добрите добрите герои побеждават, но когато се връщат в своя дом, хобитите откриват, че той разрушен от войни и противоборства. Те успяват да възстановят мира, но Фродо решава да напусне Средната Земя, защото не може да живее с травмите от войната.

До този момент Мартин е написал 5 книги от своята поредица, като остават още две до нейния финал. Книгите набраха популярност с непрестанните убийства на централните герои в тях и мрачната си атмосфера. Все пак писателят смята, че финалът трябва да дава надежда.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА