5 Декември, 2015 02:00 1 310 0

Началото на "Край до край" беше дадено в "Перото"

  • началото-
  • "край до край"-
  • "перото"-
  • стефан стефанов

Стефан Стефанов представи втората си книга пред повече от 200 гости

Началото на "Край до край" беше дадено в "Перото" - 1

Кога началото и краят се срещат? Можем ли да разберем какъв ще е краят още от самото начало? Отговор на тези въпроси даде Стефан Стефанов с премиерата на втората си книга – „Край до край”, която се състоя в Литературен клуб „Перото” в НДК.

Светлозар Желев, директор на Национален център за книгата и домакин на събитието, приветства гостите с думите: „Край до край” е една от книгите, подкрепена от Националния център. За нас е огромна радост, че тя е част от програмата ни за развитие на българската литература и се надяваме да продължим да я подкрепяме в нейния превод и на други езици”.

Гостите на събитието видяха няколко тематични колаборации, посветени на книгата – 20-минутен пърформанс на театър „Реплика” по текст от „Край до край” и изложба на фотографа Пламен „Плабо”, вдъхновена от разказите на Стефан Стефанов. „Не исках обикновено литературно четене, защото това не е обикновена книга за обикновени читатели. Обичам да смесвам изкуствата”, сподели авторът.

В трейлър, направен специално за премиерата на „Край до край”, могат да бъдат видяни някои от най-запомнящите се моменти в сборника.

Сборникът „Край до край“ е дело на издателство „Колибри” и показва новото лице на младото поколение в българската проза. Разказите на Стефан Стефанов преплитат в себе си страстта на автора към истината и баланса между факт и художествена измислица. Те показват раждането на нов талант, който би могъл да продължи традицията на големите български сатирици от класиката ни. А според автора – „Краят има повече от две лица и те зависят от началото на историята”.

Стефан Стефанов е роден на 18 август 1986 година в София. Завършва гимназиалното си образование в НПМГ, а висшето – в УНСС, София – специалност „Журналистика и масмедии“. През последните години публикува статии, интервюта и репортажи в редица онлайн издания. Дебютната му книга „Горе&Долу“ е издадена през 2013 година от Университетското издателство „Св. Климент Охридски“.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА