Last news in Fakti

17 Юли, 2015 05:30 1 132 0

Morphine tribute поставя началото на фестивалния сезон

  • morphine tribute-
  • началото-
  • фестивалния

Сборна група музиканти ще изсвирят парчетата на групата

Лятото е в  разгара си, фестивалите подготвят трескаво програмите си, но преди всички тях концертът Morphine Tribute ще сложи своеобразното начало на музикалния сезон.

Концертът в София под надслов SexyMUSIC night e на 18.07.2015 и ще събере на една сцена Иван Гатев (вокал, китара - Контрол, Локмаруху, Musicoholic, The Number Nein), Петър Александров (ударни инструменти - ЛокМаруху, Светльо and The Legends, No more many more), Иво Иванов (бас - No more many more) и Димитър Бакърджиев (саксофон - Rebelites, Бразз Асоциация, "Нощ за сексИмузика”).

Феновете на музиката знаят, че Morphine е група с неповторим стил,  определян като low rock. Началото е сложено през 1989 г. в Кеймбридж, където Mark Sandman, Dana Colley и Jerome Deupree сформират безкитарното трио. Две години по-късно на пазара е и първият им албум “Good”. Следват албумите “Cure for pain” и “Yes” и напълно логично идва и световният успех. Името “Моrphine” прозлиза от мита за гръцкия Бог на съня Морфей.

Групата от музиканти, които се събират, за да направят този трибют  в България ще изсвири различни парчета от творчеството на Morphine. И тъй като този трибют не се е случвал отдавна, за да засилим удоволствието, вечерта ще бъде специално подгрята от NACBUКTU с кавъри на Erykah Badu, Selah Sue, Jamiroqua, както и с техни авторски парчета.

Това е идеална възможност да се срещнете с една нова слънчева група. Преди това ще
можем да чуем и сета със секси - нощна музика на Краси Москов /Z-rock/, както и ще завършим с още един негов сет доста по-късно в нощта. Концертът е и своеобразно warm up party за Айляк Фест 2015


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА