Last news in Fakti

5 Декември, 2015 07:31 2 164 0

Клайдерман ще се срещне с деца от SOS селище

  • sos селище-
  • клайдерман

Почитателите на Принца на романтичното пиано отброяват вече последните часове до началото на големия концерт на Клайдерман във Варна на 5.12. от 19:00 в Зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта.

Ричард Клайдерман ще изпълни някои от най-големите си хитове, както и няколко нови пиеси, сред които е специално направеният за българските концерти аранжимент на възрожденската песен „Хубава си, моя горо".

Със съвместните усилия на организаторите на двата концерта от тазгодишното турне на Клайдерман у нас – във Варна и София, деца от SOS Детско селище Трявна ще се видят на живо с един от най-прочутите световни музиканти. Децата и техните приемни родители ще посетят концерта на 5 декември, а на 6 декември - Никулден, ще се срещнат със своя идол.

Семейство Лили и Младен Недялкови са приемни родители от 2013 г. и заедно с родната си дъщеря отглеждат също и 6 приемни деца. Три от общо седемте деца на семейството ще посетят концерта и ще има възможност да говорят с големия музикант - осемгодишната Десислава, Ивета на 10 години и Диляна, на 8 години. И трите момичета участват активно в група по приложно изкуство и се занимават с музика, насърчавани от приемната си майка Лили, която е била професионална фолклорна певица. След варненския Никулден Ричард Клайдерман ще отпътува за столицата, където ще излезе пред софийската публика на 7 декември в зала 1 на НДК. На този концерт също ще има специални гости - група от 15 деца и младежи от Дом за деца лишени от родителски грижи „Мария Терезия" в Стара Загора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА