Last news in Fakti

5 Октомври, 2011 12:34 2 688 0

Френският институт награждава състезателите в „Минута е много”

  • софия-
  • "минута е много"-
  • френския институт в българия.-
  • награди

Екскурзия до Париж, интересна преводна литература и оригинална бутилка сидер от Нормандия за победителя в „Минута е много” са някои от наградите за участниците в телевизионното състезание по повод честването на 20-годишния юбилей на Френския институт в България.
Как е известен църковнославянският пергаментен ръкопис, използван дълги години при коронацията на френските крале? Коя е най-дългата река във Франция, чието поречие красят невероятни замъци? След гибелта на кой знаменит френски писател и летец е публикувана книгата «Цитадела»? Цялото издание на предаването е белязано със знания за френските история, култура и традиции. Един от гостите в студиото ще спечели албум на Жан Мишел Жар - първият музикант, който изнася концерт в новата мултифункционална зала в столицата „Арена София”. Сред другите награди за верни отговори на въпроси към публиката са книгите „Български дневници” на Граф Робер дьо Бурбулон и „Във вечната гора” на Фред Варгас, вино Розе от долината на Лоара, туристическа карта на страната ни в снимки и специалното издание в 4 тома „1000 събития, които формираха историята на света на сп. „National Geographic”.
Победителят от миналото издание на предаването Ангел Цойков с тема Органична химия, Георги Игнатов с тема Кинофестивалът в Кан и Айхан Топал с темата Ендокринна система ще се състезават за победата в играта и за почивка за двама в хотелския комплекс „Кипарис α” в Смолян. Един от тях успява да удвои резултата си в първи кръг. Кой е той – вижте тази събота по БНТ 1.



 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА