Last news in Fakti

14 Януари, 2016 19:00 1 213 0

И номинираните за Оскар са.....

  • номинираните-
  • са-
  • оскар

Завръщането има 12 номинации

Филмът "Завръщането" е номиниран в най-много категории за наградите „Оскар“, съобщи Би Би Си.

Филмът на режисьора Алехандро Гонзалес Иняриту има цели 12 номинации за най-ценните награди в света на киното. Следва го „Лудият Макс: Пътят на яростта“ с 10 номинации. И двете ленти са номинирани в категорията за „най-добър филм“, заедно с „Марсианецът“, „Стаята“, „Големият залог“, „Мостът на шпионите“ и „Спотлайт“.

Изключително звездна и оспорвана се очертава категорията за „най-добър актьор в главна роля“. Там като фаворит се очертава Леонардо Ди Каприо за „Завръшането“. Сериозни шансове за наградата има и миналогодишния победите Еди Редмейн с ролята си в „Момичето от Дания“. Дълго време критиците даваха големи шансове и на Майкъл Фасбендър за ролята му в „Стив Джобс“. За наградата се състезава и многократният носител на награди „Еми“ Брайън Кранстън за „Тръмбо“. Мат Дейман вече има награда за „най-добър сценарий“, но сега ще може да вземе и за главна мъжка роля след ролята си в „Марсианеца“. Изненадата тук е липсата на Майкъл Кийтън, чието превъплъщение в „Спотлайт“ бе високо оценено от критиците.

Конкуренцията при дамите също е звездна. Кейт Бланшен има шанс за нова статуетка с ролята си в „Карол“. Дженифър Лорънс е номинирана за трети път през последните 4 години за ролята си в „Джой“. В надпреварата се включват още Шарлот Рамплинг за „45 години“ и Сирша Ронан за „Бруклин“. Като голям фаворит в категорията обаче се очертава Брий Ларсон със сензационното си превъплъщение в „Стая“.

При режисьорите шанс за „Оскар“ за втора поредна година има Алехандро Гонзалес Иняриту за „Завръщането“. Компания му правят Джордж Милър (Лудият Макс: Пътят на яростта“, Том МакКарти (Спотлайт), Адам МакКий (Големият залог) и Лени Ейбрамсън за „Стая“.

В категория най-добра мъжка поддържаща роля номинирани са Крисчън Бейл (Големият залог), Том Харди (Завръщането), Марк Ръфало (Спотлайт), Марк Райлънс (Мостът на шпионите) и Силвестър Сталоун за "Крийд: Сърце на шампион".

Изборът за най-добра актриса в поддържаща роля ще се направи между Дженифър Джейсън Лий (Омразната осморка), Руни Мара (Карол)", Рейчъл Макадамс (Спотлайт), Алисия Викандер (Момичето от Дания) и Кейт Уинслет за "Стив Джобс".

 

За най-добра анимация ще се състезават  "Аномализа", "Момчето и светът", "Отвътре навън", "Овцата Шон: Филмът" и "Когато Марни беше там".  За най-добър чуждоезичен филм ще се състезават "Прегръдката на змията" (Колумбия), "Мустанг" (Франция), "Тееб" (Йордания) и "Война" (Дания) и унгарската лента "Синът на Саул".


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА