Last news in Fakti

20 Януари, 2016 00:04 1 014 0

Спайк Лий бойкотира наградите "Оскар", заради липса на цветнокожи

  • спайк лий-
  • бойкотира-
  • оскар

Режисьорът е недоволен, че за втора поредна година няма номиниран чернокож актьор

Режиьсьорът Спайк Лий обяви, че ще бойкотира церемонията по връчването на наградите „Оскар“, съобщи „Гардиън“.

Лий е недоволен, че за втора поредна година Академията не е номинирала нито един чернокож актьор за наградите. През ноември той получи почетен „Оскар“ за работата си като филмов деец. Режисьорът обаче чувства цветнокожите артисти пренебрегнати.

„Искам да благодаря на Академията за почетния „Оскар“, с който ме удостоиха. Аз и моята съпруга Тоня Лий обаче няма да присъстваме на церемонията. Не възприемайте това като знак на неуважение към председателя на Академията Черил Исаакс, продуцента Реджи Худлин и водещия Крис Рок. Как е възможно обаче за втора поредна година да няма нито един цветнокож актьор сред 20-те номинирани? 40 бели номинирани за две години. Цветнокожите не можем ли да играем?“, написа Лий в социалната мрежа Twitter.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА