Last news in Fakti

6 Март, 2016 10:06 2 956 0

"Героите днес" в памет на Пламен Горанов

  • героите днес-
  • памет-
  • пламен горанов
"Героите днес" в памет на Пламен Горанов - 1

Преди три години на 6-ти март, България обяви Национален траур, за да почете паметта на загиналия Пламен Горанов. На тази дата, и днес, ние помним злощастното събитие, както и целия политически пейзаж, довел народа до пълно отчаяние. Един кратък филм ни подканва да не забравяме за трагедията и да не погребваме българския дух. 

Късометражния филм "Героите днес" е заснет във Варна от творческия тандем Мариета Печанска - Петър Бонин, през 2014 и е подкрепен от Община Варна. Историята е един мрачен поглед през призмата на изстрадалия български дух, търсещ отговор, търсещ решение, търсещ светлина. Един глас, загубен в пепел и мрак. 

"Ние празнуваме 3-ти март и се надяваме и днес да имаме герои, с които да се гордеем. Героите днес са тъжни и техните борби утихват като глас в пустиня. Направихме този филм, от възмущение. Искаме да правим филми от възхищение." - споделя авторката Мариета Печанска. 

Премиерата на филма беше в 33-тото издание на Фетсивал "Златна Роза". От вчера, филмът е достъпен за свободно гледане онлайн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА