Last news in Fakti

29 Ноември, 2023 15:28 1 484 9

Учениците на Стефан Данаилов ще почетат паметта му по случай рождения му ден

  • стефан данаилов-
  • росица данаилова-
  • рожден ден-
  • почит-
  • памет-
  • ученици

Племенницата на Мастера подготвя и моноспектакъл, с който да бъде почетена неговата сестра - Росица Данаилова

Учениците на Стефан Данаилов ще почетат паметта му по случай рождения му ден - 1
Снимка: БГНЕС

Режисьорката Росица Обрешкова подготвя моноспектакъл на голямата актриса Росица Данаилова - нейната майка, на 30 ноември по повод 90 години от рождението ѝ, сподели самата тя.

"Събитието ще е в Народния театър. Мама бе част от трупата на театъра повече от 20 години. Авторският моноспектакъл, с който ще я почетем, е мой. Роси олицетворяваше красотата, лудостта и неистовата любов. Радваше се по детски на празниците и съм сигурна, че на 26 ноември щеше да празнува 90! Обичам я много", споделя Обрешкова, цитирана от Флагман.

Освен това друг важен за нея любим човек - братът на майка ѝ - Стефан Данаилов, също ще бъде почетен съвсем скоро. На 9 декември всичките ученици на Мастера ще се съберат и ще отбележат годишнина от рождението му.

"Ще отидем на гроба му, който с каквото иска. Иначе вуйчо ми е казвал до три години да го почитаме, като ходим на гроба. След това всеки да го носи най-вече в сърцето си", казва племенничката на Ламбо. "И двамата с майка ми не са забравени. Те много се обичаха. Вуйчо ѝ помагаше постоянно, а майка ми беше "причината" той да започне да се занимава с театър. След това се разбра, че там е големият му талант", споделя Росица Обрешкова.

Освен че на 9 декември учениците, на които Мастера е преподавал, ще се съберат, за да си спомнят за него, НАТФИЗ също е приготвил специално честване на паметта на Ламбо.

На 10 декември ще има изложба с негови знакови снимки от различни представления и филми.

"Така ще отбележим и двата рождени дни на моите любими хора - майка ми Росица и вуйчо ми Стефан. Аз предпочитам да отбелязваме техните рождени дни, не кончините им. Защото смятам, че трябва да празнуваме живота. Те бяха такива и такива ще си останат в моето и на любимите си хора съзнание", сподели още режисьорката Роси Обрешкова.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    5 7 Отговор
    човек с голямо Ч!! помагал е на всички свои студенти и приятели , колеги! почивай в мир ,Якиме
  • 2 Млечин

    5 2 Отговор
    Ало-о-о християните...Кой празнува рожден ден на починал?Поне питайте,за да не се излагате...,

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "Млечин":

    Ало не четеш ли .Това е почит към един ГОЛЯМ ЧОВЕК И АРТИСТ . Затова се прави.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    2 0 Отговор
    Събина, много те моля преди да пуснеш нещо поне погледни ПОНЕ чичко Гугъл! Стефан Данаилов е РОДЕН ПРЕЗ 1943 ГОДИНА и щеше да навърши 80 /осемдесет/ ГОДИНИ !
  • 7 умен и образован

    4 0 Отговор
    неприятен комуняга беше...и не малко простичък...
  • 8 Елементарен но високопарен!

    6 1 Отговор
    Голям артист никога не е бил,но голям самозванец,винаги!
  • 9 ЗРИТЕЛ

    4 0 Отговор
    БЕЗДАРЕН, КОМУНИСТИЧЕСКИ СИН, ЛАНСИРАН, НЕСПОСОБЕН ДА СЕ ПРЕВЪПЛЪТИ В НИТО ЕДНА ОТ РОЛИТЕ СИ, СЛЕД ВИТИЗ КАЦНАЛ НАПРАВО В НАРОДНИЯ ТЕАТЪР, ПОСЛЕ ОСТАРЯ, СНИМАХА ГО МНОГО КАТО МЛАД, НО ВИНАГИ БЕ КАТО ЧУЖДО ТЯЛО ВЪВ ФИЛМИТЕ, САМО В "ДАМИ КАНЯТ" БЕШЕ ДОБЪР, ИГРА СЕБЕ СИ, ПОСЛЕ СЕ ЗАЛОВИ С ПРЕПОДАВАНЕ И БЕШЕ СЛАБ ПЕДАГОГ, НО ТЪЙ КАТО СЕ ДЪРЖЕШЕ ДОБРЕ С МЛАДИТЕ, ТЕ ГО ОБИЧАХА, БАЗ ДА СИ ДАВАТ СМЕТКА КОЛКО СЛАБ АРТИСТ БЕШЕ, А ИМАХМЕ МНОГО ПО- ГОЛЕМИ И ДАРОВИТИ ОТ НЕГО, ЩЕ СПОМЕНА САМО КОСТА ЦОНЕВ, АСЕН ШОПОВ, КАРАМИТЕВ, ЧАПРАЗОВ, СТЕФАН СТАВАШЕ КАТО МЛАД САМО ЗА МАНЕКЕН, СТРОЕН И ХУБАВ, МАКАР И ЕЛЕМЕНТАРЕН И НЕОДУХОТВОРЕН.