Last news in Fakti

23 Март, 2016 20:31 2 000 1

БСП с подкрепа за най-големия фестивал за български фолклор във Великобритания

  • лондон-
  • фолклор-
  • бсп

Участие ще вземат 19 състава за български фолклорни песни и танци

БСП с подкрепа за най-големия фестивал за български фолклор във Великобритания - 1

На 26 март 2016 г. в Лондон, Великобритания, за четвърта поредна година Организация "Български фолклор и традиции" и с генералното спонсорство на БСП, ще се проведе традиционният Пролетен фестивал на българския фолклор и традиции. Събитието ще се състои в „Mилфилд театър”, в Енфилд, Северен Лондон.

Тази година участие във фестивала ще вземат 19 състава за български фолклорни песни и танци от 9 страни от Европа, Русия и Сърбия, както и повече от 25 групи за народни песни и танци от Великобритания. През целия съботен ден ще звучат български ритми, а най-голямото българско мероприятие във Великобритания ще бъде открито от най-малките участници – детските групи. Специален гост на Пролетния фестивал тази година ще бъде 15-годишният Александър Тодоров от България, спечелил миналата година първо място за изпълнение с гайда в конкурса “Орфеево изворче”, провел се в Стара Загора. Фестивалът ще бъде закрит с хоротека за всички.

Целта на организаторите е, чрез това уникално за България и Великобритания фолклорно събитие, да се популяризират българският фолклор, бит, език, традиции и култура, извън пределите на страната ни. Организация "Български фолклор и традиции" се обръща към всички българи във Великобритания с покана да подкрепят инициативата и да вземат участие в празника.   


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Тези социалистите се отръскаха от боклука и започнаха да правят наистина смислени неща