Last news in Fakti

6 Юли, 2016 03:00 1 192 0

От боклук до реликва

  • ваза-
  • боклук-
  • реликва

Ваза, използвана за подпора за врата, бе продадена за 650 хил. паунда

Стара китайска ваза, която е била използвана като подпора за врата, беше продадена на аукцион за 650 000 паунда, съобщи „Мирър“.

Вазата е прекарала 36 години, използвана най-вече като подпора за врата. В същото време семейството, което я е притежавало, често е играело игри с топка около нея.

Нейни притежатели са били семейство от Бирмингам. Хората са я получили от своя леля, която е била търговец на антики. Те дори са обмисляли да я продадат на разпродажба. В един момент обаче решили да проверят пазарната й стойност в аукционна къща.

Там се оказало, че вазата е на 300 години и е била оценена на между 300 000 и 500 000 паунда.

„Използвали са вазата за подпора, която да държи вратата отворена. Хората се чудиха дали тя има някаква стойност. Оказа се, че е била направена през 18-ти век. Най-вероятно е била предназначена за китайския кралски двор“, заявява експертът Ейдриан Ротбон.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА