Last news in Fakti

15 Юли, 2016 13:19 6 371 3

Шефката на културата в София поема управлението на пазара за книги "Славейков"

  • шефката на културата-
  • софия-
  • управлението-
  • пазара-
  • книги-
  • славейков
Шефката на културата в София поема управлението на пазара за книги "Славейков" - 1

Галина Бежанска, която до скоро бе директор на дирекция "Култура" в Столична община бе избрана за ръководител на "Пазари Запад" ЕАД.

Дружеството стопанисва тържищата в западните райони, както и книжния пазар "Славейков", пазарите на "Граф Игнатиев" и "Солунска".

Бежанска е известна със своята енергичност и безкомпромистност в работата. Докато ръководеше културата в София, бяха постигнати редица успехи и столицата се превърна и в културен център. Културния календар бе препълнен от събития почти ежедневно.

Именно заради доказаните качества и нуждата от здрава ръка, кметът Йорданка Фандъкова залага на Бежанска.

В концепцията си за управление на "Пазари Запад" новата шефка е заложила редица иновации и съчетаване на културна дейност и търговски практики. Подобна успешна политика прилагат и от "Пазари Юг" съвместно с дирекция "Култура" на Столична община. 

Именнто така се ражда и идеята да се реформират и "Пазари Запад".
Промените започват от площад "Славейков", където скоро се очаква сериозно обновление. 
Фермерски пазар пък ще се появи скоро на ул. Граф Игнатиев. Пазарът ще се провежда веднъж седмично. През останалото време ще се редуват други тематични пазари. Ще бъде дадена възможност на софийските художници да излагат и продават картините си.

За пазарите в Красна поляна и Люлин са предвидени мащабни реконструкции.  Предстои и откриване на нов пазар в "Банкя".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дани

    0 1 Отговор
    Супер, най на края един истински ръководител!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.