19 Юли, 2016 03:45 1 840 0

Творческа вечер с майстора на 3D- картини Идрис Йоздоган ще се проведе в Ардино

  • творческа вечер-
  • майстора-
  • 3d - картини-
  • идрис йоздоган-
  • идрис йоздоган
Творческа вечер с майстора на 3D- картини Идрис Йоздоган ще се проведе в Ардино - 1

На 22 юли (петък), от 17 часа в залата на общинската администрация в Ардино ще се проведе творческа вечер с майстора на 3D-картини Идрис Йоздоган от Бурса. Организатор на проявата е местното Народно читалище “Родопска искра 1921”.

Домакините очакват.

„Този вид изкуство не е разпространено в Ардино. Предполагам, че ардинци и гостите на града ще проявят интерес към културното събитие”, заяви секретарят на читалището Леман Кочева.

Идрис Йоздоган е роден на 6 май 1959 година в Бурса. Дълги години е бил кмет в Ихсание, Бурса. В момента учи на своето изкуство талантливи хора в школа към Центъра за народно образование в побратимената община Нилюфер, Бурса.

Идрис Йоздоган е дългогодишен приятел на ардинци. Многократно е дарявал книги на градската библиотека и е съдействал за даряването на медицински консумативи за нуждите на болницата в Ардино. Допринесъл е и за побратимяването на смолянските общини Борино, Девин и Доспат с различни общини от Турция. Женен, има три дъщери.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА