Last news in Fakti

19 Юли, 2016 04:15 7 608 1

Топ 5 на филми с Робърт Де Ниро

  • робърт де ниро-
  • топ 5-
  • филми

Робърт Де Ниро е едно от най-големите имена сред актьорите в Холивуд.

Де Ниро дебютира в киното през 1968, когато играе във филма нa Брайън де Палма Приветствия. След това играе малки и незначителни роли в много филми, докато не идва 1973 - годината, в която печели одобрението на критиците с ролята си в Бий бавно барабана.

Дългогодишното му сътрудничество с Мартин Скорсезе започва през същата година, когато играе във филма му Коварни улици заедно с Харви Кайтел. Други филми на Скорсезе, в които той участва, са Шофьор на такси, Разяреният бик, Кралят на комедията, Добри приятели, Нос Страх, Ню Йорк, Ню Йорк и Казино.

Американската звезда печели Оскар за най-добър актьор за изпълнението си в Разяреният бик и Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля за Кръстникът 2.

Предлагаме Ви само малка част от най-добрите роли на големия Де Ниро.

1. Кръстникът 2

В продължението на сагата за "Кръстникът" сицилианската фамилия Корлеоне, Франсис Форд Копола разказва две истории: тази за ранните години на Дон Вито, пресъздаден от Робърт Де Ниро и за издигането на сина му Майкъл (Ал Пачино) като новия Дон.

Филмът печели 6 „Оскара“ (от общо 11 номинации). Ал Пачино печели награда „БАФТА“ за „най-добър актьор“.

В тази част на Кръстникът се разказва как фамилията Корлеоне се ориентира към Лас Вегас, но тук отново се намесват семейните врагове и дон Майкъл Корлеоне (Ал Пачино) има неприятности със съдебните власти. Благодарение на изнудване извършено срещу главния свидетел, дон Майкъл се измъква без присъда срещу него.

2. Шофьор на такси

Робърт Де Ниро играе ролята на Травис Бикъл, 26-годишен младеж от Средния Запад, който по-рано е служил в Морската пехота на САЩ. Страдайки от хронично безсъние, той започва работа като таксиметров шофьор в Ню Йорк. В свободното си време или гледа порнофилми в кината, или кръжи безцелно с колата си из Манхатън. Случайността го среща с жена на име Бетси (Сибил Шепърд), която е помощничка в щаба на нюйоркския сенатор Чарлз Палантайн. Той я кани на кино, но когато разбира, че е отишла да гледа порнофилм, тя избягва веднага. Травис се чувства изгубен и изхвърлен от живота.

Веднъж в таксито се качва невръстната проститутка Айрис (Джоди Фостър), бягаща от сутеньора си. Той се опитва да я "спаси", като я придумва да се върне при родителите си и да продължи да учи в училище, но тя не се вслушва в думите му и се връща обратно при сутеньора (Харви Кайтел). В таксито по-рано се качва и откачен бизнесмен (Мартин Скорсезе), който казва на Травис, че желае да убие жена си.

Травис си купува няколко пистолета, а по-късно става случаен свидетел на опит за ограбване на магазин. Той прострелва крадеца, а магазинерът довършва жертвата с бухалка. Травис решава да убие сенатора. Виждайки бодигардовете и хората от секретните служби, той бяга. Отива в бордея, застрелва сутеньора и още един негов служител, но самият той също е ранен от огнестрелни рани. Въпреки всичко това, той оцелява и е обявен от пресата за спасител на Айрис.

3. Разяреният бик

Биографичният филм за американския боксьор Джейк Ламота с участието на Робърт Де Ниро и Джо Пеши се разпространява от киностудията Юнайтед Артистс, които първоначално не са съгласни да финансират проекта. Появяват се опасения, че Асоциацията на американското кино ще го класифицира като филм от категория "Х" поради голямото количество псувни, ругатни и насилие.

Мартин Скорсезе и Робърт Де Ниро обаче преработват сценария и продължават работата. В последствие Де Ниро печели "Оскар" за най-добра главна мъжка роля - единственият му в тази категория.

4. Недосегаемите

Сухият режим, Чикаго, 1931. Екип от добре подбрани правителствени следователи е воден от млад и непоколебим агент на Държавната хазна. Те са неподкупни. Те ще рискуват всичко, за да спрат терора на Ал Капоне, чиито бандити са превърнали града в бойно поле. Те са “Недосегаемите”. Елиът Нес среща старото и опитно ирландско ченге Джими Малоун, който разкрива на Нес грубата реалност на борбата с мафията. Малоун става първата жертва в битката за изваждането на Ал Капоне от играта.

“Недосегаемите” е характерен екшън-трилър, разказващ класическата американска история за борбата на доброто срещу злото, заснет в блестящ визуален стил от режисьора Брайън де Палма.

5. Бойни старчета

Едно от по-скорошните представяния на Де Ниро на големия екран. Той и Силвестър Сталоун изпълняват ролите на Хенри „Острието” Шарп и Били „Хлапето” Макдонън, двама местни боксьори от Питсбърг, чието яростно съперничество се радва на голямо обществено внимание.

Всеки от тях е отвоювал победа над другия в техния апогей, но през 1983 в навечерието на третия им и решаващ мач, „Острието” изненадващо обявява оттеглянето си и с това нанася съкрушителен удар на спортната им кариера.

Тридесет години по-късно боксовия спонсор Данте Слейт младши надушва голяма печалба и им отправя предложение, което те не могат да отхвърлят: да излязат на ринга един срещу друг в решителен мач.

Не пропускайте още с участоето на Робърт Де Ниро: Анализирай това, Запознай се с нашите, Мъже на честта, Мисията, Имало едно време в Америка, Добри момчета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 wwww

    1 0 Отговор
    И най-добрият филм ЖЕГА го няма в списъкът