Last news in Fakti

22 Юли, 2016 04:15 986 0

Любопитните факти около ареста на Artem Vaulin

  • любопитни факти-
  • artem vaulin-
  • kickasstorrents

Федералните власти оповестиха в сряда ареста на Artem Vaulin - предполагаемият мозък зад дейността на KickassTorrents (KAT), най-големият сайт за разпределение на битторенти в света. Въпреки случилото се, към настоящия момент, сайтът обаче продължава да е оперативен.

Предлагаме Ви няколко любопитни факта около случилото се.

1. Федералното правителство ще опита всичко възможно да екстрадира Vaulin в Съединените щати за процеса срещу него.

Повдигнати са 4 обвинения са повдигнати срещу него: две за престъпно нарушение на авторските права, едно на заговор за извършване на пране на пари, както и още едно обвинение в заговор за извършване на нарушение на авторските права.

2. Ваюлин може да отнесе 20 години затвор

Таксите за авторски права мога да донесат присъда от пет години, но прането на пари предполага максималното наказание от 20 години.

Съгласно жалбата, Vaulin се е подвизавал под името "tirm" онлайн. В съобщение за пресата за ареста му обаче се добавя, че той е невинен до доказване на противното, и до този момент е само "предполагаемо," че е извършил горепосочените тези престъпления.

3. Vaulin е собственик на фиктивна фирма

В жалбата се твърди, че Vaulin е бил собственик и оператор на КАТ от ноември 2008 г. Посочено е още, че той управлява украинската компания, наречена Cryptoneat, поне частично, с цел да прикрие дейността на KAT. Според жалбата, резервна сметка за Whois регистрацията на КАТ е била [email protected], а Cryptoneat.com пренасочва към Cryptoneat.ua.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА