3 Ноември, 2016 04:15 2 875 0

17 Fun Facts за „Доктор Стрейндж“

  • „доктор стрейндж“-
  • филм-
  • факти
17 Fun Facts за „Доктор Стрейндж“ - 1

1.„Доктор Стрейндж“ е сниман в Лондон, Ню Йорк, Катманду (Непал) и Хонконг.

2. 49 души работят върху рисунките и скиците, скулптурите, ръчно правените модели, 3D принтирането и други дейности по създаването на сценографията. Близо 800 рисунки, 3000 концептуални рисунки и 40 модела на декори са създадени в рамките на снимачния процес.

3. Комиксите на Стив Дитко вдъхновяват средата, създадена за филма.

4. Когато гледате филма ще забележите доминиращото присъствие на геометрични фигури и модели.

5.21 декора са построени за снимките на филма. Има много впечатляващи реални декори, включително най-големият – дворът на Камар-Тадж и улицата, който е с размери близо 50х25 метра.

6. До 100 човека работят по костюмите по време на подготвителния период и снимките на продукцията.

7. Силуетът на Плаща за левитация е много важен в комикс вселената на Марвел и неговото създаване е една от най-сериозните задачи пред костюмографите на Александра Бърн, в която се включват 20 души. Заради раязличните му използвания по време на снимките са произведени 18 плаща.

8. Колата, която Доктор Стрейндж кара като хирург във филма, е Ламборгини. Шест Ламборгинита са използвани за снимките.

9. Един от обективите, използвани във филма, си има собствена киноистория, бидейки използван в снимките на „Лорънс Арабски“.

10. За да влезе в образа на д-р Стивън Стрейндж, Бенедикт Къмбърбач прекарва време с истински неврохирурзи, а режисьорът, операторът и сценографът посещават различни нюйоркски операционни и спешни отделения, за да добият представа за осветлението и текстурите, които трябва да пресъздадат във филма за създаването на реалистична болнична среда на екран.

11. Трудно се е спазвал графикът на снимките в Непал, тъй като се оказва, че много непалциса фенове на ТВ поредицата на BBC TV с Бенедикт Къмбърбач – „Шерлок“. На площад Патан Дурбар се събира тълпа от стотици фенове, които крещят името му. Бенедикт излиза на един от прозорците, за да помаха на тълпата, което подлудява почитателите му и много от момичетата изпадат в истеричен смях.

12. Някои от интериорните сцени са снимани в историческия колеж Ексетър, част от университета Оксфорд. Дж.Р.Р. Толкин е една от многото известни личности, завършили Ексетър.

13.Във филма, адресът на Санктум Санкторум, Блийкър Стрийт 177А, е измислен адрес и намигване към комиксите. Близо 10 месеца и работата на петима артисти отнема финализирането на сценографията и детайлите от фоайето на Санктум Санкторум.

14. По време на снимки в Ню Йорк Бенедикт Къмбърбач – напълно облечен като Доктор Стрейндж – отскача в паузата между две сцени за чаша следобед чай със съпругата си и приятели в кафене в Гринич Вилидж. Присъствието на истински супергерой сред тях успява изненада трудно впечатляващите се от каквото и да е било нюйоркчани.

15. Малко преди края на снимките на последната сцена от филма, Къмбърбач влиза в случаен магазин за комиски в Ню Йорк, за да поздрави персонала и клиентите, и моментът бързо е увековечен с множество селфита, които обикалят целия свят.

16. Декорът на улицата в Хонконг е построен на сервизен път в студиата Longcross Studios в Лондон и е с дължина над 200 метра. За направата им са използвани реални снимки, направени от сценографския отдел в Хонконг. Декорите включват 35 магазина, включително ресторанти, сергии за храна, химическо чистене, автомеханик, магазин за часовници, месарница, билкова аптека, магазини за битови стоки, хартия и печатница.

17. Уличните сцени в Хонконг, едни от най-сложните екшън сцени, снимани някога от Marvel Studios, са заснети в няколко етапа на разрушение, започвайки от чисти улици, които постепенно са разрушени. Точно обратното се случва на екрана, като сцените започват с разрушенията и се връщат към естественото състояние на улицата. Това означава, че всичко трябва да се състари – от надписите на магазините до автомобилите. За да „асистират“ на разрушенията са използвани 350 тона истински чакъл.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА