Last news in Fakti

4 Ноември, 2016 16:00 1 138 0

Стинг ще пее в „Батаклан“ - година след кошмара

  • батаклан-
  • стинг-
  • концерт-
  • париж-
  • франция

След дни ще бъде отбелязана една година от терористичните удари в Париж

Стинг ще пее в „Батаклан“ - година след кошмара - 1
Снимки: БТА/ AP

Британската звезда Стинг ще изнесе концерт на 12 ноември в парижката зала „Батаклан“, станала епицентър на координираните терористични атаки преди година.

65-годишният певец потвърди в профила си в Туитър за събитието, което ще отбележи година от кошмара във френската столица.

Зала „Батаклан“ отново ще отвори врати. В нощта на 12 срещу 13 ноември 2015 година при координирани терористични атаки са убити над 130 души, по-голямата част от които именно в концертната зала.

Всички средства от концерта ще бъдат дарени за две благотворителни организации, работещи с близките на жертвите на кървавите нападения, отговорност за които пое джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Стинг ще пее в „Батаклан“ - година след кошмара

Интересно е, че през април 1979 година Стинг е пял в зала „Батаклан“ - тогава с групата „The Police“. Членовете на групата „Eagles of Death Metal“ - свирила в нощта на терористичните удари - също ще бъдат там.

„При повторното откриване на залата имаме две важни задачи. Първо – да почетем тези, загубили живота си тук, и второ – да отпразнуваме живота и музиката, които символизира залата“, написа Стинг на официалния си сайт.

Директорът на „Батаклан“ заяви, че се надява сцената отново да се превърне в една от водещите музикални в Париж, а не вечно да бъде асоциирана с трагедията.

„Гардиън“ пише, че много френски музиканти са отказали да пеят в годишнината след кошмарните събития заради емоционалната тежест на случилото се. Те са споделили, че отказът им не е продиктуван от страх, а от нежеланието да пеят на същото място, на която са били убити много хора преди година.

Стинг ще изпее и няколко парчета от новия си албум „57th & 9th“, обявиха организаторите на събитието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА