Last news in Fakti

13 Февруари, 2017 08:26 1 429 0

„Ла Ла Ленд“ спечели голямата награда на БАФТА

  • ла ла ленд-
  • бафта-
  • награда-
  • великобритания-
  • филм-
  • ема стоун

Ще спечели ли и Оскар за най-добър филм?

„Ла Ла Ленд“ спечели голямата награда на БАФТА - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският романтичен филм „Ла Ла Ленд“ бе избран за най-добър филм от Британската академия за филмово и телевизионно изкуство, съобщи Ей Би Си нюз.

Лентата на режисьора Деймиън Шазел спечели общо пет награди на церемонията, включително за най-добра актриса и най-добър режисьор.

Филмът проследява историята на млад музикант и актриса, които се срещат и влюбват в Лос Анджелис. На екрана си партнират Райън Гослинг и Ема Стоун.

„Ла Ла Ленд“ прави дебюта си на фестивала във Венеция през месец август 2016 година, а отзивите от публиката и критиката са много добри.

В края на миналия месец филмът бе избран за най-добър и от продуцентската гилдия в Съединените американски щати. Очаква се той да спечели статуетки и на връчването на наградите „Оскар“.

Мюзикълът стана големият победител и на церемонията по връчването на отличията „Златен глобус". Той взе наградата във всичките седем категории, в които имаше номинация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА