Last news in Fakti

16 Март, 2017 01:30 2 331 0

Джоан Роулинг не иска и да чува за Хари Потър

  • джоан роулинг-
  • хари потър-
  • робърт галбрейт

Писателката обяви заглавието на новата си книга, която пише под псевдонима Робърт Галбрейт

Джоан Роулинг не иска и да чува за Хари Потър - 1
Снимки: БТА/АР

Световноизвестната британска писателка Джоан К. Роулинг обяви в Тwitter заглавието на следващата си книга от поредицата, която пише под псевдонима Робърт Галбрейт, предаде ТАСС.

Книгата ще бъде озаглавена "Lethal White", което може да се преведе като "Смъртоносно бяло". В нея ще става дума не за детето вълшебник с кръгли очила, а за детектива Корморан Страйк, който е главен герой в криминалните романи "Зовът на кукувицата" от 2013 г., "Копринената буба" от 2014 г. и "В служба на злото" от 2015 г. Всички те са написани от Джоан К. Роулинг под псевдонима Робърт Галбрейт.

Миналата година писателката издаде книгата "Хари Потър и Прокълнатото дете" за живота на вече порасналия магьосник. Осмата част от легендарната сага стана най-продаваната пиеса в историята на британската литература, като надмина рекордите по продажби на шекспировата трагедия "Ромео и Жулиета".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА