Last news in Fakti

21 Ноември, 2011 15:27 1 341 1

„Тилт“ с поредни награди в Македония

  • тилт-
  • награда

Стартира рекламната кампания на филма в САЩ

Българският кандидат за номинациите за „Оскар“ за чуждоезичен филм - „Тилт“ на братя Чучкови, спечели две награди на Десетия Международен фестивал "Cine Days" в Македония. Лентата бе отличена като най-добър балкански филм и за операторско майсторство - на Рали Ралчев, съобщиха в понеделник от екипа на продукцията.
 
Във фестивала са участвали 70 филма от цял свят, сред които "Полунощ в Париж" на Уди Алън и "Меланхолия" на Ларс фон Триер.
 
От екипа на филма допълват още, че той е бил представен преди дни от режисьора Виктор Чучков-син и продуцента Борислав Чучков на филмовия пазар "American Film Market" в Санта Моника. Чрез европейската организация European Film Promotion (EFP) филмът е имал прожекция за членовете на академията за наградите "Оскар" и е събрал най-много зрители сред 12-те заглавия, представени от EFP, по данни на организацията. По този повод са излезли реклами и представяне на филма в специализираните киноиздания "Варайъти", "Холивуд рипортър", "Скрийн дейли".
 
През последните седмици "Тилт" е имал още три прожекции в района на Лос Анджелис - една за българите, живеещи там, организирана от генералния консул Марин Димитров и с помощта на българската църква "Св. Георги", и две прожекции на фестивала
"Напа Вали" - в програмата "Кино от света".
 
"По този начин започнахме кампанията си за популяризиране на филма в САЩ, защото само така можем да разчитаме да влезем в номинация за "Оскар", коментира Борислав Чучков. За целта е наета местна пиар агенция и е на правена специална рекламна кампания.
 
"Ще имаме още поне две прожекции за представители на Академията, една от които в Сохо Хаус - много престижен клуб за членовете на Академията. През януари сме поканени за фестивала Палм Спрингс, който е точно преди финалното гласуване за номинациите", допълва продуцентът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.