Last news in Fakti

20 Април, 2017 02:44 1 308 0

Атила и като римски възпитаник представят в Софийската опера и балет

  • опера-
  • атила-
  • балет

Калуди Калудов гостува на 22 април в ролята на Форесто

Атила и като римски възпитаник представят в Софийската опера и балет - 1

Атила - и като римски възпитаник, не само като хунски вожд, представят в Софийската опера и балет в едноименното произведение на Верди на 28, 29 и 30 април.

"Предпочитам да играя Атила повече като римски възпитаник. Докато е бил в Рим (поканен там, за да бъдат открити слабостите му и после да бъде победен), той научава много неща, които след завръщането си въвежда в своите земи - например строи римски терми", обяви басът Светозар Рангелов, който се редува в партията с Петър Бучков. Всеки властолюбив, амбициозен човек, който се стреми към успеха, "краде", учи се - както чираците "открадват" занаята от майстора, каза артистът.

Според режисьорката Юлия Кръстева раздвоени са и останалите главни герои, това е заложено в драматургията и в музиката.

Екипът също акцентира на характерите, на личните драми на персонажите. Между чувствата и дълга се колебаят и Одабела, и Ецио (Бисер Георгиев, Нико Исаков), и Форесто (Даниел Дамянов, Калуди Калудов).

"Малко оперни театри по света могат да си позволят две толкова добри сопрани за ролята на Одабела", коментира диригентът Велизар Генчев.

Партията вече са пели в спектаклите на открито на Царевец - през 2011 г., и на фестивала "Опера в парка" - през 2012 г., Баясгалан Дашням и Радостина Николаева. Сега ще чуем и видим отново играта на Радостина Николаева и Баясгалан Дашням.

След останалите участници са Пламен Папазиков, Димитър Станчев, Нико Исаков.

Сценографията е на Борис Стойнов, костюмите - на Любомир Йорданов.

Диригент е: Велизар Генчев


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА