Last news in Fakti

28 Април, 2017 02:44 2 064 1

Соня Йончева е сред звездите в юбилейния концерт на Пласидо Доминго

  • пласидо доминго-
  • соня йончева-
  • опера
Соня Йончева е сред звездите в юбилейния концерт на Пласидо Доминго - 1

Оперната дива Соня Йончева, чийто концерт в зала 1 на НДК е на 18 юни, е сред звездите, които ще пеят на гала концерта по случай 50-годишната оперна кариера на Пласидо Доминго във Виенската опера. На 19 май едни от най-изявените гласове в оперното изкуство, сред които още Рамон Варгас /Мексико/, Ана Мария Мартинес /Пуерто Рико – САЩ/, Дмитрий Корчак, Аида Гарифулина /Русия/ и др., ще изпълнят арии от три опери на Джузепе Верди – „Бал с маски”, „Травиата” и „Симон Боканегра”.

Соня Йончева ще бъде в ролята, която я изстреля на върха този сезон – Виолета от „Травиата”. „Тя е любимата ми Виолета”, казва за нея Пласидо Доминго, който със сигурност е срещал много Виолети в богатата си кариера. „Щастлива съм, че Пласидо Доминго ме избра да бъда до него на сцената в една толкова специална гала, с която ще отбележим творческото дълголетие на един голям и неповторим артист и човек!“, споделя Соня Йончева.

Дългогодишно приятелство свърза оперната прима и големия тенор. То датира от 2010 г., когато Соня Йончева печели неговия конкурс „Опералия” в Милано. „Доминго е човекът, който ми показа пътя към голямата сцена. Конкурсът „Опералия“ ми отвори вратите на мечтаните оперни театри като „Ковън гардън“, „Метрополитън“ и „Ла Скала“, казва Соня Йончева.

Тя признава, че Пласидо Доминго е един от близките приятели на семейството й. Често пътуват заедно, а Доминго и съпругът на Соня Йочева – известният диригент Доминго Хиндоян обичат да гледат футболни мачове заедно. „От мой учител Доминго се превърна в приятел и партньор, от когото продължавам да се уча не само как да бъда убедителна на сцената, но и как да оцелявам зад кулисите на оперния свят“, категорична е Соня Йончева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис Чангалов

    0 0 Отговор
    Айде да ме извините ама да си на 35год. и да си хванеш дядо си на 76 това е гнусот.