Last news in Fakti

15 Май, 2017 22:02 1 241 1

НеоБа/Рок с Патрик Ертън в Софийска филхармония

  • филхармония-
  • патрик ертън-
  • барок
НеоБа/Рок с Патрик Ертън в Софийска филхармония - 1

На 18 май, от 19 ч. в зала „България“ концертът Нео Ба/Рок ще ни срещне отново с Патрик Ертън, не само прекрасен чембалист, органист и диригент със силно излъчване, но и харизматичен лектор, който превръща концертите си в място не просто за представяне, а за споделяне на музиката.

Той ще ни поведе в замисленото от него пътешествие от барока на 18 век до неговите проявления в 20 век. В програмата от произведения на Бах, Респиги и Прокофиев ще проследим как тежко претовареният от мъчително отиващия си романтизъм, ХХ век търси изход от душната му болнична стая и се обръща назад, към Барока (частично и към късния Ренесанс), т. е. към епохите, в които музиката е по-трезво изкуство. Погледът се обръща назад, към Барока (частично и към късния Ренесанс), т. е. към епохите, в които музиката е по-трезво изкуство.

Един от интересните акценти в програмата е Синфония BWV 174 на Бах, която ще прозвучи особено познато на любителите на неговите Брандербургски концерти , защото… самият Бах използва цялата първа част на Брандербургски концерт № 3, като добавя към струнния състав и духови инструменти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 555

    0 0 Отговор
    ,,,,,,