11 Юли, 2017 00:14 2 158 1

U2 подлудиха Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • u2-
  • боно-
  • турне-
  • концерт-
  • ноел галахър-
  • oasis-
  • оейзис-
  • ю-ту

В британската столица стартира европейското турне на бандата

U2 подлудиха Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Ирландската банда U2 започна европейското си турне "The Joshua Tree" с концерт в Лондон, съобщи Reuters.

Турнето отбелязва 30-годишнината на албума "The Joshua Tree" , посветен на тяхната изпълнената с любов и омраза връзка с Америка, който ги направи известни. Групата пее всички песни от него на концертите си, включително и хитовете "With or Without You" и "I Still Haven't Found What I'm Looking For".

Шоуто в Лондон U2 започна с ранни песни - "Sunday Bloody Sunday", "New Year's Day", "Bad" и вдъхновената от Мартин Лутър Кинг младши "Pride (In the Name of Love)", която Боно посвети на "пъстрите като дъга лондончани", участвали в гей парада вчера.

U2 подлудиха Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

U2 подлудиха Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Песните от албума "The Joshua Tree" бяха изпълнени една след друга на фона на видео от американски пейзажи като Долината на смъртта и хора, стоящи пред американското знаме, заснето от холандския фотограф Антон Корбин, работил по корицата на оригинала.

Боно остави музиката сама да говори на концерта в Лондон, макар и да беше прожектиран клип в стил уестърн, в който "добрият каубой" нарича герой "Тръмп" лъжец.

U2 подлудиха Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Музикантите от U2 изпяха седем песни на бис, а след това Боно покани на сцената Ноел Галахър, за да изпълни "Don't Look Back in Anger" от репертоара на Oasis, която се превърна в химн на Манчестър, след като 22-ма души загинаха от бомба след концерта на Ариана Гранде през май.

Галахър я посвети и на жертвите на последвалите терористични атаки и на пожара в лондонския небостъргач през юни. U2 и хилядите фенове припяваха на Галахър в края на шоуто.
Турнето "The Joshua Tree" ще продължи в още седем европейски държави, а през септември ще се завърне в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Ако бяхте превели и заглавията на песните !!! Не, че не сме свикнали с чужди езици . Особено турски !