6 Януари, 2012 11:06 942 0

VІІІ „семестър“ на „София филм фест за учещи“

  • филм фест

Осем европейски и световни заглавия включва осмият „семестър“ на „София филм фест за учещи“ – „Зима - 2012“, в Дома на киното. Входът е безплатен за ученици и студенти. Билетите ще са на символична цена и за неучещи. 

Филмите ще представят режисьорът Георги Дюлгеров и киноведът Антония Ковачева. Събитието се очаква да бъде отново в партньорство с Националния филмов център и Столичната община.

Началото е на 9 януари с комедията „Бон шанс, инспекторе!“ на Петър Донев – почит към актьора Велко Кънев, който ни напусна през декември 2011 г. 

Младата публика ще види последния филм на Дани Бойл – „127 часа“, донесъл номинация за „Оскар“ на Джеймс Франко, най-новата творба на Данис Танович с Мики Манойлович – „Цирк Колумбия“, преди българската й премиера, завършващия филм от трилогията на онеправданите на финландския маестро Аки Каурисмаки – „Светлини в здрача“, драматичната комедия на Горан Маркович „Турнето“, носителя на наградата за режисура от Кан - 2011 „Drive: Живот на скорост“ на Николас Уиндинг Рефн.

В програмата са също един от най-новите български филми, превърнал се в касов хит – „Операция „Шменти капели“ на Влади Въргала, и носителят на голямата награда за най-добър филм на фестивала в Единбург през 2003 г. – „Младият Адам“ на Дейвид Макензи с Юън Макгрегър, Тилда Суинтън и Питър Мълан.

Поради огромния интерес за първи път ще бъдат повторени няколко заглавия от седмия „семестър“ – „Есен - 2011“ – хонконгската приказка на Джан Имоу „Проклятието на златното цвете“, романтичната комедия „Love.net“ на Илиян Джевелеков и противоречивото, но визуално съвършено завръщане на Терънс Малик – „Дървото на живота“.

Предстоят и други приятни изненади за членовете на общността „СФФ за учещи“. На 16-ия СФФ през март ще има специални филми – „подарък“ за учениците и студентите, членове на Клуб СФФ. Те ще могат да купят каталога на фестивала със 70% отстъпка, ще имат достъп до извънредни прожекции и събития в Дома на киното.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА