29 Ноември, 2017 09:02 3 550 4

„Междузвездни войни“ ала СССР (СНИМКИ)

  • филмови плакати-
  • рекламни постери-
  • изкуство-
  • социализъм-
  • творчество-
  • междузвездни войни-
  • ссср

Как са изглеждали първите плакати на епичната космическа сага в социалистическо време

„Междузвездни войни“ ала СССР (СНИМКИ) - 1

Въпреки че първите епизоди на епичната сага „Междузвездни войни“ излизат по времето на Студената война, те все пак успяват да достигнат до кината на Русия.

Но заради строгата цензура, която социалистическата власт налага по онова време на всички културни и развлекателни продукти, пристигащи в СССР (особено онези идващи от капиталистическа Америка), рекламните плакати са били преработени и претворени много майсторски в духа и стилистиката на социалистическата действителност и да се харесат на правителството.

Подобни творчески преработени на продукти, създадени от западната култура, са се случвали във всяка една страна от социалистическия блок.

Въпреки че някои от вас може и да не са съгласни, тези творби на социалистическото изкуство са си истински шедьоври. Майсторски изрисувани, с много чувство и старание, тези плакати на "Междузвездни войни" са уникални в своята мрачна, психеделична и безнадеждна същност.

„Междузвездни войни“ ала СССР (СНИМКИ)
„Междузвездни войни“ ала СССР (СНИМКИ)
„Междузвездни войни“ ала СССР (СНИМКИ)
„Междузвездни войни“ ала СССР (СНИМКИ)
„Междузвездни войни“ ала СССР (СНИМКИ)
„Междузвездни войни“ ала СССР (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вестерн

    6 1 Отговор
    Повечето са полски и май чехословашки, съветските са най-недъгаво нарисувани и с тва галактический вестерн - припадам
  • 2 вестерн

    4 0 Отговор
    А да, и унгарски има
  • 3 Марков Плакатист

    7 1 Отговор
    Нека не звучи нескромно, ама и аз ги рисувах по-добре, по дяволите... Странно- в някои оазиси на соц-свободата, изглежда, са ги карали да правят плакатите, без да са видели филма и героите... Добре, поне, че у нас филмът дойде със сравнително малко закъснение(ако помня добре,"Нова надежда"закъсня само с две години), а вторият и третият(части V и VI)- в рамките на световните премиери(които също протичат на етапи, мисля, че и до днес е така... Филм-епоха за поне едно поколение!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.