Last news in Fakti

8 Януари, 2012 11:06 1 045 0

“Меланхолия” с награда на критиците в САЩ

  • меланхолия-
  • критици

Кирстен Дънст и Брад Пит – най-добра актриса и актьор

Апокалиптичната, психологическа драма “Меланхолия” бе избрана за най-добър филм на годината от Националното дружество на филмовите критици. Главната актриса във филма Кирстен Дънст е определена за най-добра актриса от критиците, докато колегата й Брад Пит получи признанието за най-добър актьор за участието си в два филма - "Кешбол" и "Дървото на живота".

Ларс фон Триер обаче не успя да спечели наградата за най-добра режисура, която бе присъдена на Терънс Малик и “Дървото на живота”. Лентата с Шон Пен и Брад Пит освен това получи отличието за най-добра кинематография.

Въпреки това, успехът на “Меланхолия” увеличи шансовете на продукцията за статуетките на Филмовата академия, които ще бъдат раздадени по-късно този месец.

Мрачният филм на датчанина разказва за взаимоотношенията на две сестри, след като на хоризонта се появява странна планета, заплашваща да заличи човечеството и Земята.

В категорията на най-добър сценарий и за най-добра чуждоезична лента победи "Надер и Симин: Раздялата". Иранската драма беше големият фаворит на кинофестивала в Берлин през 2011 г.

За най-добри поддържащи актьори бяха признати съответно Албърт Брукс за ролята му в лентата "Drive: Живот на скорост" и Джесика Частейн за ролите й в три филма - "Дървото на живота", "Помощта" и "Подслони се". "Пещерата на забравените мечти" на Вернер Херцог беше определен за най-добър документален филм.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА