29 Януари, 2018 11:25 2 366 0

Бруно Марс и Ед Шийран обраха златните грамофончета (СНИМКИ)

  • бруно марс-
  • грами-
  • джей зи-
  • алесия кара-
  • ед шийран-
  • ленард коен

Церемонията за наградите "Грами" в Ню Йорк беше белязана от политиката

Бруно Марс и Ед Шийран обраха златните грамофончета (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Американският ритъм енд блус певец Бруно Марс е големият победител на церемонията за наградите "Грами". Марс беше удостоен с шест грамофончета, включително в категорията най-добър албум на годината за "24K Magic", на церемонията в "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк, предаде CNN.

За първи път артистът, роден в Хавай, получава най-престижната награда "Грами" за албум.
Марс получи също приз за песен на годината и за запис на годината.

Бруно Марс и Ед Шийран обраха златните грамофончета (СНИМКИ)

Рапърът Джей Зи не получи нито една от наградите "Грами" в осемте категории, в които беше номиниран и реши да не пее на церемонията.

Канадската певица Алесия Кара получи "Грами" в категорията най-добър нов артист, наричана "откритие на годината". 21-годишната Кара се състезаваше за награда и за най-добър нов артист с поп певицата Джулия Майкълс и рапърите Халид и Узи Верт.

Бруно Марс и Ед Шийран обраха златните грамофончета (СНИМКИ)

Тя пише сама песните си, с които иска да помага на младите хора да намерят мястото си. Кара беше номинирана и в категорията за най-добра песен на годината за "1-800-273-8255", което е националният телефонен номер в САЩ за помощ за превенция на самоубийства.

Бруно Марс и Ед Шийран обраха златните грамофончета (СНИМКИ)

Британският певец Ед Шийран получи две награди - за най добър албум с поп вокал за албума "Divide" и за най-добро изпълнение на поп соло за "Shape of You".

26-годишният Шийран, който не присъства на церемонията в Ню Йорк, бе номиниран за най-добър албум с поп вокал заедно с Лейди Гага, рок групата Колдплей и Кеша.

Кендрик Ламар получи "Грами" за най-добра рап песен, най-добро рап изпълнение и най-добро музикално видео.

Бруно Марс и Ед Шийран обраха златните грамофончета (СНИМКИ)

"Грами" в категорията най-добър албум с инструментален джаз получи Били Чайлдс за "Rebirth", а Сесил Маклорин Салвант - за най-добър албум с вокален джаз за "Dreams and Daggers".

Легендарният канадски певец и поет Ленард Коен не получи приживе наградата нито веднъж, но снощи беше удостоен посмъртно с "Грами" в категорията за най-добро рок изпълнение за песента "You Want it Darker", в която пее, че е готов да умре.

Албумът със същото заглавие бе издаден три седмици преди смъртта на Коен, който напусна този свят през 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА