31 Януари, 2018 14:29 2 636 0

Официално: U2 не са крадци на музика (ВИДЕО)

  • ю-ту-
  • u2-
  • пол роуз-
  • the fly-
  • achtung baby

Съдът отклони иск срещу ирландската банда по обвинение в плагиатство

Официално: U2 не са крадци на музика (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

Федералният съд в щата Ню Йорк отклони иска, подаден от британския композитор и китарист Пол Роуз, предявен към ирландската група U2 за плагиатство, съобщи Reuters.

Обвинение срещу ирландците Роуз направи през месец февруари миналата година. Той имаше претенции, че бандата на Боно е използвала негово соло на китара в хита на U2 "The Fly". Ищецът твърдеше, че ирландците са изплагиатствали пасажа от неговата инструментална композиция "Nae Slappin". Двете версии прекалено много си приличали по думите на Роуз.

Музикантите от ирландската банда твърдяха от своя страна , че не съществува никакво сходство между двете композиции. И това било видно за всеки специалист.

Адвокатите на групата изтъкнаха и факта, че искът за плагиатство на Роуз е бил подаден едва 25 години след излизането на албума "Achtung Baby" , в който е включен хитът "The Fly".

Официално: U2 не са крадци на музика (ВИДЕО)

Британският ищец обясни това закъснение с факта, че по онова време той бил в началото на своята музикална кариера и се е притеснявал съдебният му иск да не я разруши. Роуз настояваше да му бъдат изплатени компенсации в размер на 5 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА