6 Февруари, 2018 06:28 3 195 0

Ново признание за мексикански филмов магьосник (СНИМКИ)

  • гийермо дел торо-
  • гилдия на режисьорите-
  • холивуд-
  • формата на водата

Гийермо дел Торо спечели голямата награда на американската Гилдия на режисьорите

Ново признание за мексикански филмов магьосник (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Гийермо дел Торо спечели отличието за изключителни постижения в режисурата на пълнометражен филм на наградите на американската Гилдия на режисьорите в Бевърли хилс, съобщи Contactmusic.

Това затвърди позицията на мексиканския режисьор и на филма му "Формата на водата" като фаворит в надпреварата за "Оскар". "Формата на водата" вече спечели наградата на Гилдията на продуцентите и е с най-много - 13 номинации за златните статуетки.

Дел Торо каза, че филмът му е "пълен с много причини защо да не проработи и те са причините, заради които въздейства". Той посвети наградата си на майка си и баща си, който е болен.

Ново признание за мексикански филмов магьосник (СНИМКИ)

Това е първата награда на Гийермо дел Торо от Гилдията на режисьорите и неговата първа номинация. Той успя да измести за наградата Грета Гъруиг ("Лейди Бърд"), Джордан Пийл ("Бягай!"), Мартин Макдона ("Три Билборда извън града") и Кристофър Нолан ("Дюнкерк").

Джордан Пийл обаче спечели наградата за режисура на първи пълнометражен филм, измествайки Арън Соркин за "Играта на Моли", Тейлър Шеридан за "Дивата река", Уилям Олдройд за "Лейди Макбет", Джеръми Джаспър за "Patti Cake$".

Ново признание за мексикански филмов магьосник (СНИМКИ)

В Гилдията на режисьорите членуват 17 000 професионалисти, включително от телевизията и рекламата. Обикновено нейният избор е по-популистки, в сравнение с режисьорската секция на филмовата академия, която е с 400 членове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА