Last news in Fakti

19 Януари, 2012 18:49 1 032 1

Театралният елит на Москва аплодира Пламен Панев

  • москва-
  • пламен панев-
  • театралният елит-
  • аплодира
Театралният елит на Москва аплодира Пламен Панев - 1
Снимка "Нов живот"

Театралният елит на Москва и на това изкуство в руската столица приеха възторжено постановката на пиесата „Нощ с непознат“ на кърджалийския режисьор Пламен Панев, чиято премиера беше на 27 декември, съобщи "Нов живот". Дълго време не стихваха аплодисментите в препълнената зала в класния, почти бутиков московски театър „Школа за съвременна пиеса“ в центъра на мегаполиса. На преставлението бяха и почти всички служители на нашето посолство там.
В постановката участват утвърдени руски актьори Ирина Алферова, Владимир Качан, Юрий Чернов и Анжелика Волчкова, народни артисти на Русия. Алферова е звезда от много голяма величина, разказа Панев. Хора от средното поколение я помнят в ролята на Констанс от серийния съветски филм по романа „Тримата мускетари“.
Директорът на кърджалийския театър и режисьор Пламен Панев е поканен да поставя пиеса на елитната сцена от големия руски режисьор Йосиф Райхельгауз. Той харесал постановката „Районна болница“ от Христо Бойчев, поставена от Панев преди няколко години в Тюмен.

В „Нощ с непознат“ по едноименната пиеса на Наталия Савицкая сюжетът е на съвременна тема – богатство и морал. Началото е по подобие на холивудския филм „Неприлично предложение“, разказа Панев. Темата й е социална, но и много приятна, с комедийни елементи. Разиграва се и любовна драма. В пиесата се оглежда целия съвременен социален живот в Русия.
Актьорите от московския театър, в който Панев поставя пиесата, играят веднъж седмично в Тел авив. Всеки месец излизат и пред публиката в Ню Йорк.
Ръководството му е обещало „Нощ с непознат“ в същия актьорски състав да гостува и в кърджалийски театър. Вероятно това ще стане през есента. Обсъдени са и други идеи за културен обмен.
Пиесата „Нощ с непознат“, поставена от Панев ,вече е пожънала веднъж успех в Русия. Печели първа награда на Всеруския конкурс за съвременни пиеси.
Новината за големия успех на постановката бе отразена на сайта на нашето външно министерство, както и в руски медии. На интернет страницата на Българския културен институт Панев бе представен в рубриката „Българи в съвременна Русия“.
През  1988 г. Панев е бил в Москва в рамките на обмяна на студенти.
През 1989 г. с два снимачни екипа и режисьори провежда експедицията „Езерото Байкал 1989″.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 калоян

    0 0 Отговор
    Браво!