Last news in Fakti

21 Февруари, 2018 17:22 2 789 0

500 души загубени и намерени в музиката (СНИМКИ + ВИДЕО)

  • lost and found orchestra-
  • музиканти-
  • музика-
  • оркестър-
  • предмети-
  • ежедневие-
  • странни-
  • музикални инструменти-
  • проект-
  • аделаида-
  • музикален фестивал-
  • ритъм

Невероятният музикален проект придобива съвсем нови измерения и мащаби на тазгодишния фестивал в Аделаида

500 души загубени и намерени в музиката (СНИМКИ + ВИДЕО) - 1

Идеята за създаване на музика чрез предмети от ежедневието не е нова, но един австралийски оркестър е успял да я изведе на ново, съвсем различно ниво.

В Lost and Found Orchestra участват 500 изпълнители, които с помощта на най-различни, странни, чудати и невъзможни предмети, включително тенджери за супа, бъчви, пожарогасители и канализационни тръби, творят невероятна музика.

"Това е театрален опит. Той прилича повече на оркестъра на д-р Зюс, отколкото на класически оркестър. Определено сме много далеч от определението за класически оркестър", каза творецът Люк Кресуел и допълва: "Това е еклектичен хаос под формата на оркестър. Идеята е да откриваме предмети и звуци, които използваме всеки ден, но никога не мислим за тях като за мелодии и не ни хрумва, че бихме могли да направим симфония от тях".

Оркестърът провежда своите репетиции в стар склад, тъй като се готви за своя бляскав дебют през март по време на фестивала в Аделаида.

В нестандартния музикален проект участват 100 души от Обединеното кралство, които ще обединяват усилията си със стотици южно австралийски изпълнители, сред които има както студенти по музика, така и професионални музиканти, разказва пред австралийския телевизионен канал ABC News творческият директор на Lost and Found Orchestra.

500 души загубени и намерени в музиката (СНИМКИ + ВИДЕО)

"Някои от музикантите ни тепърва се учат, така че ходят нагоре и надолу с тръби за маркучи или играят триони и винаги звучи малко странно, когато започне, и бавно се събира."

Музикантът Крис Вебер е начело на брас секцията. Миналата година той дори пътува до Великобритания, за да усъвършенства изкуството да свири на парче маркуч, прикрепено към фуния.

"Обикновено свиря джаз или хип-хоп, комерсиални музикални стилове, обикновено на професионален духов инструмент, така че това тук е много различно и същевременно сходно", споделя той.

Малори Стийл пък свири на тромбон, но в момента се упражнява с един малко по-различен вид духов инструмент, с който ще излезе на сцената на фестивала следващия месец.

"Съвсем различно е. Това е просто парче тръба, но в същото време е и тромбон", каза тя.

Но най-впечатляващото в Lost and Found Orchestra е мащабът му. За пръв път се прави нещо толкова голямо, нещо, в което участват толкова много хора от общността, казва с ентусиазъм Вебер. "Говорим за 500 души, които свирят и се забавляват заедно."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА