22 Февруари, 2018 19:41 3 893 6

Модели с копия на собствените си отрязани глави в "страховито" модно шоу (ВИДЕО)

  • модели-
  • отрязани глави-
  • модно шоу-
  • седмица на модата-
  • милано-
  • алесандро микеле-
  • gucci-
  • операционна зала

Моделите се разхождаха край операционни маси в зала със зелени стени и неонова бяла светлина

Модели с копия на собствените си отрязани глави в "страховито" модно шоу (ВИДЕО) - 1
Снимки: АР/БТА

Зловещ моден спектакъл представи световноизвестната модна марка Gucci по време на Седмицата на модата в Милано.

Модели, носейки реплики на собствените си отрязани глави, се разходиха по модния подиум, декориран така, че да прилича на операционна зала.

Местото, където творческият директор на марката Алесандро Микеле представи пред гостите своята колекция есен-зима 2018 бе превърнато в своеобразно "спешно отделение" — с плексигласови стени и подове, пълно с хирургически маси, неонови лампи, и решетки на противопожарните изходи.

Модели с копия на собствените си отрязани глави в "страховито" модно шоу (ВИДЕО)

Музиката и звуковите ефекти към зашеметяващия спектакъл също бяха тематични. Модното дефиле започна със звуци, като от ЕКГ машина, следяща ритъма на сърцето, стъпки и звънене на телефон.

Сред зрителите на това смразяващо кръвта шоу бяха видни модни дизайнери, като Донатела Версаче, Джорджо Армани, Пиерпаоло Пичоли, Силвия Вентурини Фенди и главният редактор на Vogue Анна Уинтур. Те седнаха на пластмасови столове, като в чакалнята на болница.

"Концепцията за операционна зала има за цел да покаже работата на дизайнера — процесът на рязане, шиене и реконструкция на материали и тъкани, с които се създава една нова личност и идентичност", обясниха от Gucci в публикация във Facebook.

Шоуто, което списание Vogue определи като "сензационно — по тревожен и ужасяващ начин", включваше и модел с трето око, друг, със спящо бебе дракон в ръце и трети — носещ змия, чийто цветове бяха съгласувани перфектно с нейното облекло.

"Ние сме д-р Франкенщайн от собствения си живот", каза творческият директор на Gucci Алесандро Микеле пред Vogue.

"Има клинична яснота за това, което правя. Мислех за пространство, което да представи творческия акт. Исках да представя лабораторията, която имам в главата си. Това е физическа работа, като тази на хирурга", допълни Микеле.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    4 1 Отговор
    Ясно е, че изчерпаните "творци" са клинични случаи, ама защо ни занимават с налудностите си?!
  • 2 ххх

    5 1 Отговор
    Създателите на този"моден спектакъл" са за истинско психиатрично отделение!
  • 3 Коментар

    7 0 Отговор
    ЛУДНИЦА.
  • 4 време е

    5 1 Отговор
    Няма нищо случайно,това са послания на езика на символиката,за тези които внимават е ясно какво е съобщението,за другите е просто странност.
  • 5 Запада

    4 1 Отговор
    Еврогейски ценности !!!!!
  • 6 The TRAPPER

    1 1 Отговор
    Утре и аз ще си направя копие - знаете на коя част от тялото ми , мятам го през рамо и газ по улиците.