Last news in Fakti

5 Април, 2018 15:22 1 427 0

"Черната пантера" е първият филм в Саудитска Арабия от 35 години насам

  • черната пантера-
  • саудитска арабия-
  • кино-
  • забрана

Касовият блокбъстър чупи забраната за гледане на кино в Саудитска Арабия

Успешната лента "Черната пантера" ще е първият филм, който кино посетителите в Саудитска Арабия ще гледат на 18 април, като с това ще сложат край на 35-годишната забрана на кино салоните в страната.

Блокбъстърът на Marvel, който вече натрупа над 1,2 млрд долара от пускането си по кината през февруари, ще върне Саудитска Арабия в света на киното. Тази новина прави Disney и техния регионален дистрибуторски партньор в Средния Изток, Italia Film, първите компании, които официално пускат филм в кралството, докато в него текат драматични реформи, пише The Hollywood Reporter.

Гала премиерата на филма ще бъде на 18-ти април в Рияд в първото кино на компанията AMC в страната, както беше обявено в сряда. Кино салонът ще разполага с 620 места и отваря врати едва няколко месеца, след като забраната беше вдигната през декември миналата година. В миналото салонът е бил концертна зала и е първото от стотици кина, които предстоят да бъдат открити през следващото десетилетие.

"Черната пантера" ще се излъчва в продължение на пет дни, като след това прожекциите продължават с друг хит на Marvel: "Отмъстителите: Война без край". Дебютът на втората лента в страната ще бъде на 26-и април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА