Last news in Fakti

2 Февруари, 2012 16:43 1 169 0

Затвор за най-големия арабски комик

  • адел имам-
  • египет-
  • затвор-
  • сатира

Най-известният комик в Арабския регион – Адел Имам бе осъден на три месеца затвор, тъй като обидил исляма в няколко свои филми и представления, предаде Ройтерс.

Египтянинът Имам е с 40-годишна кариера в развлекателния бизнес.

Известен е с шегите си по адрес на политици от всички партии и цветове. Той може да обжалва решението, взето само седмици след възкачването на ислямистите на власт в Египет.

Делото срещу него е водено от Асран Мансур, който е известен с връзките си с тези среди. Според юриста актьорът е обидил исляма и неговите символи, включително брадите и чалмите.

Имам е осъден да плати и глоба от 1000 египетски паунда. 

Съдебните процеси срещу хора на изкуството и интелектуалци, обидили исляма, са нещо често срещано в Египет. Този път се очаква случаят „Имам“ да добие широка гласност, тъй като той е доста известна публична фигура.

Комикът е най-успешната филмова звезда в Египет. Зад гърба си има и сериозни филми, посветени на ислямските бунтовници и некомпетентни чиновници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА